Fenerbahçe sakatlıklar nedeniyle bir hayli eksik çıktığı maçta Yeni Malatyaspor'la 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin bu sonuçla deplasmandaki kötü formu devam etti

Deplasman problemi

Malatya'da zorlu viraj... Bir tarafta Sergen Yalçın'ın idaresinde ligin en çok gol atan ekibi, diğer köşede geçen sezon yarattığı hayal kırıklığından sonra taraftarını heyecanlandıran Fenerbahçe... Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Ev sahibinde Sergen Hoca cezalı olduğu için yardımcısı Murat Şahin kulübede oturuyor. Pasaport sorunu nedeniyle milli aradan dönemeyen Hadebe dışında ideale yakın kadroyla sahadalar. Maestro Guilherme'nin orkestra şefliğinde, Jahoviç'le Bifouma dosta güven, rakibe korku veriyor. Bu maç özelinde ayrıca sarı-lacivertlilerdeki eksikler tribünlerin iştahını kabartıyor olsa gerek...

Kanarya'da önce Vedat Muriç, ardından Mevlüt'ten gelen sakatlık haberleri canları sıkmış durumda. Ersun Yanal uzun bir aradan sonra Alper Potuk'a formayı teslim ederken, Garry Rodrigues'in yerine Tolga ilk 11'de başlıyor. Deneyimli hoca, direnci yüksek rakibi karşısında orta sahayı sağlama almaya çalışmış. Evdeki hesap çarşıya uyacak mı; bekleyip görmek lazım. Puan tablosuna bakılınca, galibiyet kaymaklı ekmek kadayıfıysa, beraberlik de kazandibi olsa gerek! Bu satırların yazarı bir süredir pek tatlı yemiyor da...

Tempolu başlayan mücadelenin ilk ciddi pozisyonu 11. dakikada geldi. Savunmanın arkasına sarkan Guilherme köşeyi bulamamıştı. Hemen akabinde bu sefer karşı kalede Alper, Farnolle'e takılmıştı.

30'da Alper'in nefis pasını Moses değerlendiremiyordu. İlk yarım saatte Alper sahte 9 pozisyonunda oldukça iyi bir görüntü veriyordu. Onun sağa sola yaptığı koşular savunmanın dengesini bozuyordu. Yarının sonlarında oyun sürekli duruyor, tempo iyice düşüyordu. Uzatmaların sonunda VAR yardımıyla kazanılan penaltıyı Emre kullanmış, Farnolle hatasını telafi ederek atışı kurtarmıştı.

İyice gerilen ortamda ikinci yarı sanki her şeye gebeydi...

59'da Kanarya gole çok yaklaşıyordu. Önce Tolga'ya Chebake, ardından Hasan Ali'ye Farnolle hayır demişti. Gerginlik unutulunca tempo yine artmıştı. 71'de Alper, yerini Garry Rodrigues'e bırakıyordu. Son bölümde hamle sırası ev sahibine geliyordu. Guilherme'nin yerine Donald, Gökhan Töre'nin yerine Fofana son bölümde oyundaydı. Kalan dakikalarda da gol olmayınca, taraflar birer puana razı oluyordu.

Malatya'daki mücadelede zaman zaman tempo yüksekti. Hakem verdikleriyle vermedikleriyle yine televizyon programlarına bayağı malzeme verdi doğrusu. Fenerbahçe için kâğıt üstünde bu beraberlik bir kazanç gibi görünüyor. Ama düşününce, altın bulabilirlerdi. Emre'nin kaçırdığı penaltı verdi kaybettikleri iki puanı bakalım lig sonunda arayacaklar mı? Malum lig şimdilik tam da öyle gidiyor!