Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'deki arama kurtarma çalışmalarını takip ederken bir polisin kendisini tekmelediğini ve bacağının yaralandığını ifade etti.

Deprem bölgesinde haber takibi yapan Halk TV muhabiri Ferit Demir: Polis arkamdan tekme attı

Malatya Battalgazi'de arama kurtarma çalışmalarını takip eden Halk TV Ferit Demir, İsmail Küçükkaya'nın Halk TV'de yayınlanan programına bağlanarak çalışmalar sırasında neler yaşadığını anlattı.

Dün gece bir kurtarma çalışması sırasında çekim yapmalarının engellendiğini belirten Demir, ""Dün bir olay yaşadım. 26 yaşındaki bir kardeşimizin kurtarma anı vardı. Biz de çekiyorduk. Bütün kameralar AFAD TIR'ının üzerine çıkarıldı. Bize izin vermediler. 'Kontenjan doldu' dediler. 'Tamam ben halkın içinde çekerim' dedim. Çektim de. Üzerinde Ankara TEM yeleği bir polis memuru geldi. 'Çekemezsin' dedi, yasak. Dedim ki 'Bak AFAD TIR'ının üzerinde beş altı kamera canlı çekiyor.' Böyle deyince geri gitti. Sonra başka polisler geldi. Kimliğimi istediler. Ben de 'Gazeteciyim' dedim. Geri gittiler tekrar" dedi.

Demir, şöyle devam etti: "Sonra enkazın başındaki kameraman arkadaşımı zorla geri getirdim. Enkazın başında kadın kardeşimizi kurtarmaya çalışan özel hareket polisi bana laf söyledi. 'Niye çekiyorsun sen' diye bağırdı. Sonra ben giderken TEM yeleği giymiş polis arkamdan bana tekme attı. Ben yere düştüm, pantolonum yırtıldı, bacağım kısmen yaralandı."

Ferit Demir, sosyal medya yardımlarının önemine vurgu yaptı, "Sahada gördüğümüz gönüllü kuruluşlar Kızılay'dan çok daha iyi organize oluyor" dedi.