CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, depremin merkez üssü Maraş’ta yaşananları BirGün’e anlattı. Öztunç, “Yardımın ulaşmadığı yerin kalmadığını söylüyorlar ama yalan söylüyorlar. 13 bin nüfuslu Nurhak ilçesinde insanlar kaderlerine terk edilmiş. Hiçbir şekilde haber alamıyoruz” dedi.

Deprem bölgesindeki CHP’li Öztunç: 13 bin nüfuslu Nurhak kaderine terk edildi!
Fotoğraf: DepoPhotos

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Depremin derinden hissedildiği kentlerin başında gelen Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ali Öztunç, vatandaşların sahipsiz kaldığını, arama- kurtarma çalışmalarının büyük oranda bireysel çabalarla sürdürüldüğünü söyledi.

Depremin ardından parti görevlendirmesi kapsamında memleketi Kahramanmaraş’a giderek arama-kurtarma çalışmalarına katılan CHP’li Öztunç, yaşananları BirGün’e anlattı. Tüm ilçelerde durumun kötü olduğunu ve insanların kaderlerine terk edildiğini bildiren Öztunç, “Yardımın ulaşmadığı yerin kalmadığını söylüyorlar ama yalan söylüyorlar. İnsanlar kaderlerine terk edilmişler. Onlarca insan enkazların altında yalvarıyorlar, ‘Bizi kurtarın’ diye. Hiçbir köyde çadır yok. İlçe merkezlerine çadır kentler kurulmadı. Tek şahit olduğumuz şey, insanların haykırışları” dedi.

AKP DEVLETİ BİTİRMİŞ

Maraş’ın 13 bin nüfuslu ilçesi Nurhak’a da ulaşamadıklarını bildiren Öztunç, şunları anlattı:

“Nurhak’ta insanlar kaderlerine terk edilmiş. Ne yol var ne başka bir şey. Orada neler olup bittiğini kimse tam olarak bilmiyor. 13 bin insan öldü mü kaldı mı belli değil. Elbistan’da da yardım edecek malzeme de yok ekip de yok. İnsanların enkaz altından seslerini duyuyoruz ama müdahale edemiyoruz. Çok kötü bir tablo ile karşı karşıyayız. Devlet böyle durumlarda vatandaşlara sahip çıkmalı ancak görüyoruz ki AKP, devleti bitirmiş.”

ÇADIRLAR YENİ KURULUYOR

Elbistan’a giden CHP Milletvekili Murat Emir ise şunları söyledi:

“Maalesef Elbistan’da enkazlarda hiçbir çalışma yapılamamış şu ana kadar. Su ekmek dahi verilememiş vatandaşlara. AFAD çadırlarını yeni kuruyor. Dün geceyi açıkta geçirdiler, belki bu geceyi de çadırda geçirecekler. Burada en acil sorun yakıt. Onun dışında suya, ekmeğe, her türlü gıdaya ihtiyaç var.”