Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, depremler nedeniyle trafiğe kapanan Bahçe-Gaziantep kesimi taşıt trafiğine açıldığını, Malatya-Kahramanmaraş aksının Erkenek Tüneli ile Gölbaşı Geçişi arasında ise depremde oluşan hasar nedeniyle ulaşım yapılamadığını açıkladı.

Deprem bölgesindeki yollarda son durum
Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), deprem ve kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan ve temizleme çalışmalarının devam ettiği yollara ilişkin bilgileir paylaştı.

AA’nın aktardığına göre, KGM, deprem bölgesine tüm yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılması amacıyla ülke genelindeki tüm otoyolların (Yap-işlet-devret otoyolları dahil) ücretsiz hizmet verdiğini açıkladı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun deprem nedeniyle trafiğe kapanan Bahçe-Gaziantep kesimi taşıt trafiğine açıldı.

Malatya-Kahramanmaraş aksının Erkenek Tüneli ile Gölbaşı Geçişi arasında ise depremde oluşan hasar nedeniyle ulaşım yapılamıyor.

Birinci alternatif olarak Malatya-Darende ayrımı-Elbistan-Göksun-Kahramanmaraş yolundan, ikinci alternatif olarak Malaya-Elazığ-Ergani-Siverek-Kahta-Adıyaman güzergahı kullanılarak ulaşım sağlanabiliyor.

Hatay-Reyhanlı güzergahı depremde meydana gelen hasar nedeniyle trafiğe kapanırken sürücüler Hatay-Kırıkhan-Reyhanlı güzergahına yönlendiriliyor.

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'a, görevli araçlar dışında 48 saat boyunca araç girişine izin verilmeyecek.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yağışlardan etkilenen Konya-Ereğli, Kırşehir-Yozgat, Pülümür-Tunceli yollarının tüm araçlar için trafiğe açıldığı ifade edildi.

Konya-Kulu Kavşağı arasında trafik akışı tek şeritten gidiş-geliş şeklinde kontrollü sağlanırken Konya-Aksaray yolu trafiğe kapalı durumda bulunuyor.

Karaman-Mut (Sertavul Geçidi) ve Divriği–Arapgir yolları trafiğe kapanırken Kayseri-Pınarbaşı-Sarız ve Sivas–Ulaş-Kangal-Alacahan yollarında tır geçişlerine izin verilmiyor.