Seyrantepe’ye taşınan Şişli Etfal Hastanesi’nin açılması için düzenlenen eylemde çağrı yapıldı: Deprem kapıdayken hastanemiz açılmalı. Sevdiklerimizi uzak hastanelere taşırken kaybetmek istemiyoruz.

Deprem kapıda Etfal nerede?
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Şişli Kent Konseyi ve Şişli Etfal Dayanışması başta olmak üzere çok sayıda örgüt dün Şişli Cami önünde bir araya geldi. Bölge halkı ve sağlık çalışanlarının da destek verdiği buluşmada Şişli Etfal Hastanesi’nin yeniden yerinde faaliyete geçmesi talep edildi.

Yapılan ortak açıklamayı Şişli Etfal Dayanışması’ndan Evin Doğu okudu. Hastaneleri sağlam olmayan bir kentin depreme dirençli bir kent olamayacağını savunan Doğu şunları söyledi: Hal böyleyken, bırakın depremi, bizim hastanelerimizin pek çoğunun daha bugünden çürük olduğu ortaya çıktı. Cerrahpaşa’dan Çapa’ya Haseki’den Haydarpaşa’ya çok sayıda hastane binasının boşaltılmasına karar verildi. Deprem geliyor, hastaneler çürüyor! Görünen o ki, İstanbul halkının, yaşam alanlarına yakın, tam teşekküllü kamu hastanelerine ihtiyacı artarken, eldekileri de kaybediyoruz.”

Depreme dirençli bir İstanbul seferberliğinin en önemli ayaklarından birinin hastaneler ve sağlık sistemi olduğunu vurgulayan Doğu, “Olağan dönemlerde halkın sağlığa güvenli erişim ihtiyacını karşılayamayan bölgemizdeki sağlık sisteminin, Etfal’in yokluğunda, deprem, toplumsal şiddet olayları gibi olağanüstü durumlarda tamamen yetersiz kalacağını özellikle vurguladık. Şimdi soruyor, cevap bekliyoruz: “Deprem kapıda Etfal nerede!” Enkazdan kurtulup, ayakta kalabilen uzaktaki bir hastane yolunda can vermek, sevdiklerimizi çaresizce kaybetmek istemiyoruz” Doğu, taleplerini şöyle sıraladı:

•Şişli Etfal dahil, İstanbul’da kamu hastaneleri öncelikli olmak üzere tüm hastanelerin deprem dayanıklılık test ve analizleri İBB veya güvenilir kurumlar tarafından yapılmalı. Sonuç raporları şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmalı

•Güçlendirme yapılabilecekler hızla güçlendirilmeli, kurtarılamayacak olanlar yıkılıp yenileri yapılmalı.

•Şişli Etfal yeniden faaliyete geçmeli.

•Acil servis ve poliklinikler hemen açılmalı.

ETFAL KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Şişli Belediye Başkanı Muharrem Keskin “Şişli Etfal, bizim kırmızı çizgimiz mutlaka ve mutlaka Etfal Hastanesinin yeniden yapılmasını sağlayacağız. Hele 14 Mayıs’ı demokrasiyle taçlandıracağımız zaman bunun önünde kimsenin duracağını düşünemiyorum” dedi.