Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de yaşanan 30 Ekim depremine ilişkin bir toplantı düzenledi. Toplantıya TBMM Deprem Komisyonu üyesi seçilen CHP'li milletvekilleri davet edilmedi.

Deprem komisyonu üyeleri deprem toplantısına çağrılmadı

BİRGÜN EGE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AFAD İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı için İzmir'e geldi. 30 Ekim 2020 tarihindeki depremle ilgili yapılan toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal katılırken, TBMM Deprem Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile Kamil Okyay Sındır davet edilmedi.

Toplantıya çağırılmamasıyla ilgili açıklama yapan Sındır, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’e geliyor. AFAD İl Afet Koordinasyon Merkezinde İzmir Valisinin de katılımıyla İzmir Depremi hakkında toplantı yapıyor. AKP ve MHP’li vekiller, AKP Gen.Bşk.Yrd., İBŞB AKP Grup Bşk.Vekili, MHP İl Bşk hepsi orada. CHP’den bir tek vekil çağırılmıyor. Hatta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi iki CHP’li İzmir milletvekili dahi çağırılmıyor!"dedi.

CHP'li Kılıç ise, "Rızabey Apartmanı yerine park yapılması kararına mutlu olduk. Bu kararın alındığı toplantıda Cumhur İttifakı vekillerinin olması,Millet İttifakının yok sayılması;deprem gibi hassas bir konuda bile iktidarın bakış açısını göstermektedir. Fotoğrafın yorumunu vicdanlara bırakıyorum" ifadelerini kullandı.