Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada, “Şu an için olumsuz bir durum yok” dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da olumsuz bir ihbar almadıklarını söyledi. Pütürge Tekederesi Mahalle Muhtarı Ekrem Akdağ ise bölgede yıkılan evlerin olduğunu açıkladı. Depremin ardından 20 dakikada 7 artçı sarsıntı kaydedilirken, saat 18.37'de Pütürge'de 4,1 büyüklüğünde bir artçı deprem yaşandı.

Deprem: Malatya 5,2 ile sallandı; peşinden artçılar geldi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 17.02'de Malatya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD, depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi olduğunu bildirirken derinliğini 6,72 km olarak açıkladı.

Deprem, Malatya'nın ilçeleri başta olmak üzere, çevre iller Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan da hissedildi.

Depreme ilişkin can ve mal kaybı bilgisi bulunmuyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada, “Şu an için olumsuz bir durum yok” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Habertürk TV canlı yayınına bağlanarak, “Pütürge ve çevresinde olumsuz bir ihbar yok. Can, mal ve yapılarla ilgili bize gelen ihbar yok. Şu anda iletişim kuramadığımız bir yer yok” ifadelerini kullandı.

Gürkan, "Depremi baya hissetik" değerlendirmesinde bulundu.

AFAD DA OLUMSUZ BİR DURUM OLMADIĞINI TEYİT ETTİ

Deprem sonrası AFAD Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANI: OLUMSUZLUKLA KARŞILANMADI

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, ilçede şu an için olumsuz bir durumun olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Deprem nedeniyle ilçede metruk birkaç evin duvarlarında çatlak oluştu, onun dışında herhangi bir can ve mal kaybı yok. Tüm Malatya halkımıza geçmiş olsun. Kırsal kesimlerde ise arama tarama faaliyetlerine devam ediliyor. Şu ana kadar bir olumsuzlukla karşılaşılamadı."

PÜTÜRGEli MUHTAR: YIKILAN EV VAR

Depremin merkez üssü olan Pütürge Tekederesi'nin Mahalle Muhtarı Ekrem Akdağ ise telefonla bağlandığı Habertürk TV yayınında “Bölgede yıkılan ev var mı?” sorusuna, “Evet, var” şeklinde yanıt verdi. Akdağ, yıkılan yapıların eski evler olduğunu söyledi.

BAKAN KURUM: EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun."

PROF. DR. NACİ GÖRÜR: YÖNETİCİLERİ UYARMIŞTIM

Jeoloji Profesörü Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Görür, "Arkadaşlar, Malatya- Pütürge/Tekederesi yöresinde 5,2’lik deprem oldu. Daha önce, 12/11/2021’de de burada 4,8 deprem olmuştu. Biliyorsunuz, 2020 Elazığ depreminden sonra büyük depremlerin Çelikhan- Erkenek hattına doğru kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım" dedi.

Prof. Görür, "Bugünkü deprem de gösteriyor ki depremler bu hatta doğru ilerliyor. Deprem zamanı bilinmez ama, yerel yöneticilerin dikkatli olup ‘Risk Azaltma Planlarını’ hazırlayıp çalışmalarını yapmasında fayda vardır. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

20 DAKİKADA 7 ARTÇI

Doğu Anadolu fay hattının geçtiği Malatya’nın Pütürge ilçesi Tekederesi olarak AFAD tarafından merkezi gösterilen bugün saat 17.02’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra, 17.05’de 2.3, saat 17.06’da 2.6, saat 17.07’de ve 17.08’de 1.4, saat 17.12’de 1.2, saat 17.22’de 3.0 ve saat 17.23’de 1.4 büyüklüğünde olmak üzere 20 dakikada 7 sarsıntı daha yaşandı.

Ana deprem birçok yerde hissedilirken, artçı depremler çok hissedilmedi.

4,1'LİK ARTÇI DEPREM

AFAD'ın açıklamasında göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 18.37'de 4,1 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.