İzmir depreminin ardından yurttaşlar tarafından yeniden gündeme getirilen “Deprem paraları nerede?” sorusuna SOL Parti bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, paraların Saray’a, yandaş vakıflara, müteahhitlere ve Diyanet’e akıtıldığı vurgulandı.

‘Deprem paraları nerede?’ sorusuna SOL Parti’den yanıt: Beylerin sofrasında

SOL Parti, 114 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin ardından yurttaşlar tarafından yeniden gündeme getirilen “Deprem paraları nerede?” sorusuna cevap niteliğinde bir açıklama yayımladı.

Partiden yapılan ‘Deprem Paraları Burada’ başlıklı açıklamada, “Günlerdir yurttaşlar soruyor, deprem vergilerimiz nerede? AKP’nin bu soruya verecek bir yanıtı yok. Ama deprem paralarının nerede olduğunu aslında hepimiz biliyoruz. Deprem paraları depreme hazırlık için kullanılmadı. Peki nerede? SOL Parti olarak, merak edilen bu soruya 5 Maddede yanıt veriyoruz” denilerek şu ifadeler kullanıldı:

1- Beylerin Sofrasında

Sayıştay raporuna göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın günlük harcaması 10 milyon TL. Saray’ın yıllık beslenmeye harcadığı para ise 3 milyon TL. Deprem parası beylerin sofrasında!

2- Yandaşta, Havuzda

Havuz medyası kamu kaynaklarıyla besleniyor. Basın İlan Kurumu üzerinden aktarılan, reklamlar bu havuzlara akıyor. Deprem paraları, iktidarın borazanlığını yapan TRT ve yandaş havuz medyasının kasasında.

3- Ensar’larda, TÜRGEV’lerde Tarikatlarda

İktidara bağlı Vakıflar bir nevi gizli kasa. Kamu kaynakları, ihale ödemeleri bu kasalara akıyor. Tarikatlar, cemaatler halktan toplanan vergilerle besleniyor. Deprem paraları, Ensar’larda, TÜRGEV’lerde tarikatlarda birikti.

4- Yağmacı Soyguncu Müteahhitte

Deprem için önlem almak bir yana yandaş müteahhitler inşaat ile zenginleştirildi. İhaleler onlara gitti, teşvikler onlara verildi, vergileri affa uğratıldı. Deprem paralarıyla onlar beslendi.

5- Diyanette, Lükste, Şatafatta

2021 bütçesinde, Diyanet bütçesi 13 milyara dayandı. 7 başkanlığın bütçesinden daha büyük bütçeye sahip Diyanet, lüks makam araçlarıyla şatafatın da merkezi. Deprem paraları iktidar mensuplarının ve yakınlarının lüksünde, şatafatında.

deprem-parasi-nerede-sorusuna-sol-parti-den-yanit-beylerin-sofrasinda-801122-1.

deprem-parasi-nerede-sorusuna-sol-parti-den-yanit-beylerin-sofrasinda-801123-1.deprem-parasi-nerede-sorusuna-sol-parti-den-yanit-beylerin-sofrasinda-801124-1.

deprem-parasi-nerede-sorusuna-sol-parti-den-yanit-beylerin-sofrasinda-801125-1.

deprem-parasi-nerede-sorusuna-sol-parti-den-yanit-beylerin-sofrasinda-801126-1.