DASK Zorunlu Deprem Sigortası için ödenmesi gereken azami teminat tutarı 320 bin TL’den 640 bin liraya çıkarıldı. Risk grupları için belirlenen asgari prim miktarında da düzenlemeye gidildi.

Deprem sigortasında teminat tutarı 2 katına çıktı
Fotoğraf: AA

Zorunlu Deprem Sigortası'nda azami teminat tutarında düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL’den 640 bin TL’ye çıkarıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğe göre, sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri de düzenlendi. Bu kapsamda metrekare tutarı betonarme yapı tarzı için 3 bin 16 lira, diğerleri için 2 bin 80 lira olarak belirlendi. Bu bedeller, önceki tebliğde betonarme yapılar için bin 508 lira, diğerleri için bin 40 lira seviyesindeydi.

Yapılan değişikliğe göre asgari prim tutarı 'birinci risk grubu için 280 TL, yedinci risk grubu için ise 80 TL'den az olamaz' ibaresi getirildi.

deprem-sigortasinda-teminat-tutari-artirildi-1092137-1.

Tebliğle ayrıca, poliçe süresi sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda yapılacak indirim miktarı da yüzde 10'dan 20'ye yükseltildi.