Sosyal medyada bazı kullanıcılar, ülke genelinde uygulanan 'çök kapan tutun' tatbikatı kapsamında, yurttaşların cep telefonlarına gönderilen "Hayati Uyarı Bildirimi"nin tatbikattan sonra geldiğini belirtti. AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Mesajların gitmemiş olma ihtimali var. Özellikle telefonlarda Simas bildirim butonları var. Bu butonun aktif hale getirilmesi gerekiyor" dedi.

Deprem tatbikatı bildiriminin geç gelmesi tepki çekti: AFAD'dan açıklama

Türkiye geneli ve Kuzey Kıbrıs'ta 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "çök kapan tutun" tatbikatı yapıldı.

Ülke genelinde uygulanan tatbikat kapsamında, yurttaşların cep telefonlarına gönderilen "Hayati Uyarı Bildirimi" ile Türkçe ve İngilizce sesli uyarı yapıldı.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar bildirimin tatbikattan sonra geldiğini belirtti.

RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, Twitter hesabından "Günler öncesinden planlanan deprem tatbikatı uyarı bildiriminin bile zamanında verilemediği ülkede gerçeğinin olduğunu düşünmek ürkütücü!" dedi.

Taşcı, bir diğer paylaşımında, "Geçtim depremi önceden haber veren teknolojiyi; tatbikat uyarısını planlanan saatte verseler ona bile razıyız!" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Berna Laçin de sosyal medya hesabından "Tatbikat olacak diye mesaj gelmişti bir daha da bir şey gelmedi, noldu şimdi?" ifadelerini kullandı.

Laçin, "Saat 20.38 babamın telefonu ötmeye başladı “tatbikat” diye" paylaşımını yaptı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

CNN Türk'e konuşan AFAD Başkanı Yunus Sezer, konuya ilişkin açıklama yaptı.

"Telefonların bazı ayarlarının yapılması gerekiyor" diyen Sezer, "Mesajların gitmemiş olma ihtimali var. Özellikle telefonlarda Simas bildirim butonları var. Bu butonun aktif hale getirilmesi gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz bu uygulamanın aktif hale getirilmesi" ifadelerini kullandı.