Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medyadan "Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni" paylaşımını yapan öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

'Deprem ve binalar öldürmez, Allah öldürür' sözlerine idari soruşturma

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 7 bin 108 kişi yaşamını yitirdi, 40 bin 910 kişi ise yaralandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker, depremlere ilişkin skandal paylaşımlar yaptı. Toplamda 10 kenti yıkıma uğratan depremlerde, binlerce insanın “Allah tarafından öldürüldüğünü” iddia eden Göker hakkında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından idari soruşturma başlatıldı.

DHA'nın haberine göre; üniversiteden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker hakkında sosyal medyada yaptığı açıklamalarından dolayı idari soruşturma açılmıştır. Soruşturma sonucunda verilecek karar kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Göker, tepki çeken paylaşımında "Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni.. Depremde ölenler aynı anda Mars'ta bile olsalar yine öleceklerdi. Ölüm mekana değil zamana bağlıdır" demişti.

Sosyal medya kullanıcıları Göker'in paylaşımına tepki göstermişti.

Göker, depreme ilişkin bir diğer paylaşımında ise tedbir alınmadığı yönündeki eleştirileri “boş laflar” olarak tanımlamıştı.

deprem-ve-binalar-oldurmez-allah-oldurur-sozlerine-idari-sorusturma-1123979-1.