6 Şubat günü sabaha karşı ve öğleden sonra Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 kenti vurdu. Depremde evi yıkılan yurttaşlardan SOL Parti Hatay İl Başkanı Enver Aktaş, kentteki tablonun tahmin edilenden fazla olduğunu söyledi. Aktaş, Bütün enkazların altından sesler geliyor. Kayıp çok büyük. Antakya yerle bir" dedi.

Depremde evi yıkılan SOL Parti Hatay İl Başkanı Enver Aktaş: Antakya yerle bir...
Fotoğraf: Hatay / AA

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğrattı. Açıklanan son resmi verilere göre, 5 bin 434 kişi yaşamını yitirdi, 31 bin 777 kişi yaralandı.

Depremde evi yıkılan SOL Parti Hatay İl Başkanı Enver Aktaş, AFAD'ın kentte hiçbir şekilde koordine olamadığı ve kayıp sayısının tahmin edilenin çok üzerinde olduğunu söyledi.

Aktaş, "AFAD hiçbir şekilde koordine olamamış. Sadece gönüllüler geliyor. Bütün enkazların altından sesler geliyor. Kayıp çok büyük. Tahmin ediyorum ki Antakya'da kayıp 10 binin üzerinde. Antakya yerle bir. Biz yardım istiyoeuz, ekipman yardımı istiyoruz. Şu an yakınlarım da göçük altında. Ses almamıza rağmen müdahale edemiyorlar" diye konuştu.