Depremde hasar gören lise eğitime açılıyor

BirGün EGE

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki deprem, yıkıcı hasar bıraktı. Depremin ardından çevre ilçelerde yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından, Bergama 14 Eylül Anadolu Lisesi’nin de zarar gördüğü belirlendi. Bergama Belediyesi tarafından hasar tespit tutanağı tutulmasına rağmen okulun eğitime açılması için hazırlıkların başladığı öğrenildi.

Belediye tarafından tutulan tutanakta, “Binanın mevcut haliyle yüksek risk teşkil ettiği, ivedilikle performans analizinin yapılması gerektiği ayrıca analiz sonuçlanıncaya kadar eğitim öğretime ara verilip binanın kullanılmaması gerektiği gözlemlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Hasar gören lisede eğitime başlanılacak olmasına Bergama Eğitimi İzleme Kurulu itiraz etti. Yapılan yazılı açıklamada, binada çatlakların oluştuğu ve mevcut haliyle büyük bir risk teşkil ettiği belirtildi. Açıklamada okulun 2005 yılındaki depremde hasar gördüğü ve güçlendirme çalışması yapıldığı hatırlatıldı: “15 yıl sonra tekrar hasar gören binamızda eğitim öğretimin başlayacak olması tüm veli, öğrenci ve öğretmenleri tedirgin etmekte. 15 Şubat itibariyla okulun fiilen kullanılacağı düşünüldüğünde acilen performans analizi yapılması gerekiyor. Ayrıca bu talebimizi yetkili kurumlara duyurabilmek için bir imza kampanyası başlattık.”