Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem ardından bölgede hala arama kurtarma ekiplerinin beklendiği yerler mevcut. Birçok yerde yurttaşlar, enkaz altında kalanları kendi imkanları ile çıkarmaya çalışıyor.

Depremde son durum: Birçok yerde enkaz altında yardım bekleyenler var!
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Kahramanmaraş’ta bugün gerçekleşen iki büyük deprem, bölgedeki 10 ilde ciddi bir yıkıma sebep oldu. AFAD’ın yaptığı son açıklamaya göre tespit edilebilen ölü sayısı 1498’i bulurken birçok yerde ise enkaz altındaki yurttaşlar hala yardım bekliyor.

İlk depremin üzerinden 12 saatten fazla süre geçmesine karşın halen arama kurtarma ekiplerinin ulaşmadığı yerler olduğu bildiriliyor.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Kümbet Mahallesi’nde enkaz altına kalanlara dair BirGün’e ulaştırılan görüntülerde, yurttaşların kendi imkanlarıyla enkaz altındaki kişileri kurtarmaya çalıştığı görülüyor.

Gazeteci İrfan Aktan da, Twitter hesabından paylaştığı videoda Adıyaman Merkez’de hala kurtarılmayı bekleyen kişiler olduğunu bildirdi.

Gazeteci Hasan Sivri ise, Antakya’nın Armutlu Mahallesi’nin savaş filmlerini andıran görüntülerini paylaştı.

Mezopotamya Ajansı muhabirleri Abdurrahman Gök ve Azad Altay da depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yardımların henüz ulaşmadığı bölgedeki yurttaşlarla konuştu.