Depremlere karşı önlem alınmalı

HABER MERKEZİ

Balıkesir’in Altıeylül ilçesi, önceki gün gece meydana gelen 4.6, 4.3 ve 4.0 büyüklüğündeki depremlerin ardından dün saat 10.00’a kadar bölgede 72 artçı sarsıntı kaydedildi.

Akçaköy’de ise saat 16.15’te 3,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. TRT’nin haberine göre ise ülkede depremler 2019’da hız kesmedi. Bugüne kadar irili ufaklı 22 bin 471 sarsıntı belirlendi. Balıkesir’de meydana gelen depremlere ilişkin konuşan uzmanlar Ege Bölgesi’nin deprem riskinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Uygulama Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Bülent Özmen, “Balıkesir’in deprem tehlikesinin çok yüksek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Her ile özgü ve o ilin sorunlarını çözmeye yönelik deprem risklerinin azaltılması, planların hazırlanması gerekli” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise imar haritalarına diri fayların dâhil edilmesi ve hazırlık yapılması gerektiği konusunda uyardı, “Balıkesir’den geçen diri fayların imar haritalarına işlenmesi ve bir an önce deprem master planının hazırlanması gerekiyor. Bu kapsamda deprem zararlarını azaltan çalışmalara öncelik verilmesinde yarar var” dedi.