7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çok sayıda bölgeye ulaşımda zorluk yaşandığı bildirildi. “Osmaniye-Nurdağı Nurdağı-Narlı, Malatya-Yazlıhan, Adıyaman-Çelikhan, Çelikhan-Sürgü Malatya” bölgelerinde kapalı yollar olduğu bilgisini veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, yardım malzemelerinin yerlerine ulaştırılmasıyla alakalı sorunlar yaşandığını aktardı.

Depremlerin ardından bazı bölgelerde yollar kapandı: Ulaşımda zorluk yaşanıyor
Depremlerin ardından bölgelere ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım paketleri yola çıktı / AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, "Osmaniye-Nurdağı Nurdağı-Narlı, Malatya-Yazlıhan, Adıyaman-Çelikhan, Çelikhan-Sürgü Malatya" bölgelerinde kapalı yollar olduğunu bildirdi.

Oktay, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

AFAD, JAK, Polis Arama Kurtarma, DAK, gönüllüler ve güvenlik korucularından oluşan toplam 9 bin 698 arama kurtarma personelinin sahada olduğunu bildiren Oktay, destek gönüllüleri dahil 14 bin 720 personelin de gerekli araç ve gereçlerle bölgede bulunduğu söyledi.

Bazı bölgelerde kapalı yollar olduğunu aktaran Oktay, alternatif yollar kullanmaya çalıştıklarını bildirdi. Oktay, hava şartlarından dolayı hava araçlarının kullanılmasında sıkıntılar yaşandığını belirtti.

"MALZEMELERİN YERLERİNE ULAŞTIRILMASIYLA ALAKALI ZORLUK YAŞANIYOR"

Oktay’ın açıklaması söyle:

"Yine karada da belirli bölgelerde, Osmaniye-Nurdağı Nurdağı-Narlı, Malatya-Yazlıhan, Adıyaman-Çelikhan, Çelikhan-Sürgü Malatya'nın burada kapalı yollarımız var. Bu da malzemelerin yerlerine ulaştırılmasıyla alakalı işimizi biraz zorlaştırıyor ama burada servis yollarını kullanmaya çalışıyoruz. Bunlar kardan dolayı kapalı yollar olduğu gibi yine taş düşmesi ve zarar gören yollar da bunun içerisinde. Enerji konusu, haberleşmeyle, ısınmayla ve arama kurtarmayla doğrudan alakalı olduğu için özellikle önem verdik. İlk etapta enerji hatlarının tekrardan verilmesiyle alakalı bunu olabildiğince kontrollü vermeye çalıştık ki yine yeni ikincil afetler oluşmasın diye şu an itibarıyla 6 ilimizde sadece 11 trafo merkezimizde elektrik verilememekte, diğerlerinin tamamına elektrik verilmeye başlandı ama kontrollü veriliyor. Yani yıkılan binalar varsa sokakta sıkıntılı olan yerler varsa burada yine valiliklerle ve ilgili birimlerle kontrollü olarak bu elektrikler verilmekte. Özellikle 16 trafo merkezinde çok daha dikkatli şekilde bu elektrikleri vermeye çalışıyoruz şu an itibarıyla da 11 trafo merkezimiz var."

(AA)