Kahramanmaraş depremlerinin ardından depremzede çocukların İHH İnsani Yardım Vakfı'na ait olan evlere yerleştirilmesine ilişkin Çağdaş Hukukçular Derneği ile birlikte Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin yaptığı suç duyurusuna rağmen savcı, dosyayı kapatma kararı aldı.

Depremzede çocukların dini vakfın evlerine yerleştirilmesine ilişkin dosya kapatıldı
Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş ve Hatay’da merkezli meydana gelen depremlerin ardından ebeveynlerini kaybeden çocukların İnsan Hakları Hareketi (İHH) İnsani Yardım Vakfı'na ait evlere yerleştirildiğine ilişkin yapılan suç duyurusu dosyası savcılık tarafından kapatıldı.

Halktv.com.'dan Fırat Fıstık’ın haberine göre, İstanbul’da en az 20 çocuğun Beykoz Serkent sitesindeki evlere yerleştirildiği bir yurttaşın ihbarı sonucu ortaya çıkmıştı.

İhbarın ardından Çağdaş Hukukçular Derneği ile birlikte Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği suç duyurusunda bulunmuştu. İhbar üzerine, polis görgü tanıklarını dinlemişti.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA İLGİLİ SORULAR HAVADA KALDI

İHH tarafından bilgilerin asılsız olduğu öne sürüldü ve evlerin vakfa ait olmadığı savunuldu. İhbarlar ve suç duyurularına rağmen savcı dosyayı kapatma kararı aldı.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin suç duyurusunda dinlenmesi talep edilen tanıklar dahi dinlenmedi. Dernek, soruşturmanın kapanma kararına itiraz etti. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin suç duyurusuna dair verilen takipsizlik kararı örnek gösterildi. Böylelikle soruşturma tamamen kapanmış oldu.