İzmir’e gelen depremzede yurttaşlar Bornova Belediyesi’nin tesis ve öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Depremzedeler Bornova’nın misafiri

BirGün EGE

Maraş’ta yaşanan depremler sonucunda mağdur olan depremzedelere Bornova Belediyesi kapılarını açtı. Felaketin vurduğu vatandaşların yatak, yorgan, battaniye, çarşaf, nevresim, giyecek ve ayakkabı gibi temel ihtiyaçları da belediye ekipleri tarafından konakladıkları yerlerde karşılanıyor.

Hatay’dan gelen Adnan Güçlü, “Bizim halimizi bizim durumumuzda olanlar anlar. Psikolojimizi anlatmaya dilimiz varmıyor. Biz buraya daha yakınlarımız göçük altındayken gelmek zorunda kaldık. Çünkü kardeşimin bebeği var. Evlerimiz pert oldu. İçeride olan ziynet eşyalarımızı, paramızı bile alamadık.
Oradaki yakınlarımızla konuştuğumuzda yağma ve talanların başladığını öğrendik. Çok üzülüyoruz. Bornova Belediyesi bize kıyafet, kalacak yer verdi. İhtiyaçlarımızı karşılıyor. Bizimle ilgilenen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Maraş’tan gelen Ali Akdeniz de, “Evimiz yıkıldı. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Depremden sonra biz köye kendi imkânlarımızla kepçe, araç ve gereç getirttik. Hâlâ enkaz altında olan ölüler var. Kahramanmaraş, Pazarcık diye bir yer artık kalmadı. Sonumuzun ne olacağını bilmiyoruz” diye konuştu. Yine Maraş’tan İzmir’e gelen Meryem Silahlı şunları söyledi: “Burada bizim her türlü ihtiyacımız karşılanıyor. Ama kalbimiz Kahramanmaraş’ta bıraktıklarımızın yanında. Eşlerimiz yardım edebilmek için orada kaldılar. Biliyoruz ki dayanışmayla elbirliği ile bu günleri de aşacağız. Evimiz her şeyimiz gitti. Yine de tek tesellim kaybımızın olmaması. Her şey düzeldiğinde de Maraşımıza geri döneceğiz.” BirGün EGE