Hatay, Defne’de hasarlı evden akrabasının eşyalarını çıkaran H.K. bekçilerce darp edildi, hakaret ve küfre maruz kaldı. Olaydan hemen sonra doktor raporu alarak şikâyetçi oldu.

Depremzedelere bekçi şiddeti: ‘Burada OHAL var, devlet de yargı da biziz!’
Fotoğraf: Bianet

Hatay, Defne’de akrabasının hasarlı evinden eşyaları almak isteyen H.K. bekçilerce darp edildi. H.K. maruz kaldığı şiddete dair polis merkezine giderek “kasten yaralama” suçundan şikayetçi oldu.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, H.K., polis merkezinde dün (17 Mart) verdiği ifadesinde, sabah saat 11.00 sıralarında eşinin kardeşinin evindeki eşyaları almak için, aynı apartmanda oturan arkadaşı M. ile apartmana gittiklerini söyledi:

“İki bekçi bina içinde bulunduğumuz sırada yanımıza geldi. Biri bize bağırarak ‘Ne yapıyorsunuz burada’ dedi. ‘Baldızımın peteklerini indiriyoruz’ dedim. Aynı bekçi yine bağırarak ‘Burada mı ikamet ediyorsunuz’ dedi, arkadaşım M. e-devlet’ten binada oturduğunu gösteren adresini ibraz etti. Ben de bekçilere burada ikamet etmediğimi, baldızımın eşyalarını indirmeye yardıma geldiğimi söyledim. Bunun üzerine, ‘Bunları indirin bir daha çıkış yok’ dediler. Ben de ‘Kapının önünde daha önceden söktüğümüz kombi var, onu da indirelim’ dedim.

Aynı bekçi ‘Elinizdeki petekleri bırakın dışarı çıkın’ diye bağırdı. Biz de neden bağırdığını sorduk. Bekçi bize ‘Burası OHAL’ dedi ve bana kafa attı, ‘Neden vuruyorsun’ deyince de yüzüme yumruk attı. Kendimi korumak amacıyla bekçiye sarıldım, beni iterek uzaklaştırdı ve tekrar yüzüme yumruk attı. M.’yi diğer bekçi tutuyordu, daha sonra bıraktı ve benim yüzüme biber gazı sıktı. Bana vuran bekçi ‘Burada OHAL var, devlet yok, devlet de yargı da biziz’ dedi ve silahını çıkarttı ancak bize doğrultmadı. Ardından M. ve ben dışarı çıktık, biber gazından gözlerim yanıyordu.

Bekçiler yine yanımıza geldi, bana vuran bekçi beni yerden kaldırdı ve kolumdan tutarak yere doğru vurdu ve ters kelepçe taktı. Arkadaşım M. bekçiyi sakinleştirmeye çalışıyordu ancak bekçi sert bir şekilde kafama ve vücuduma eliyle ve ayağıyla vurmaya devam etti.

Bekçiye ‘Ben çoluk çocuk sahibiyim, ne yapmaya çalışıyorsun bana vurarak, kelepçeleyerek’ dedim, bekçi bana ‘Senin çoluğunu çocuğunu s…, git beni Allahına, Cumhurbaşkanına şikayet et’ dedi. Diğer bekçi ben kelepçeliyken bana vurmadı ancak vuran bekçiye müdahale de etmedi.

Bu esnada çevredeki vatandaşların tepki göstermeleri üzerine beni bıraktılar, ellerimdeki kelepçeyi çıkardılar. Anons etmeden veya tutanak tanzim etmeden uzaklaştılar.

Ardından ben ve arkadaşım hemen sahra hastanesine gittik, doktor raporu aldım. Sonra da şikayetçi olmak için polis merkezinize intikal ettim. Biz bekçilere direnmedik, hakaret etmedik. İkametindeki eşyaları almamı baldızım İ.R. rica etmişti ve anahtarını vermişti. Hırsızlık yapmak gibi bir amacım yoktu. Şikayetçiyim.”

EŞİ, SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Eşi de sosyal medya hesabından H.K.’nin fotoğrafını paylaşarak “Eşim evden eşyalarımızı çıkarmaya çalışırken darp edildi, dinlemeden sormadan darp ettiler, ters kelepçe takıp sürüklediler, gereken acilen yapılmalı. Deprem felaketinin şokunu henüz atlatamamışken…” diye yazdı.