Bayraklı’da bulunan konteyner kentteki tahliye işlemleri hakkında açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konteynerlerden çıkarılan mağdurlar için barınma imkânı sağladıklarını açıkladı.

Depremzedeleri yalnız bırakmayacağız
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen ve binlerce kişinin evsiz kaldığı depremin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Depremzedeler için AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve İzmir Valiliği tarafından kurulan konteyner kentte kalan depremzedeler, polis tarafından tahliye edilmeye başlandı.


Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir depreminin ardından konteyner kente yerleştirilen ve gelinen süreçte konteynerleri boşaltmaları istenen depremzedeleri ziyaret etti. İlk etapta tahliyeleri gerçekleşen mağdurlara Bayraklı Kız Yurdu’nda barınma imkânı tanındı. Konteynerlerden çıkarılan bazı depremzedelerin de İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Hilton Oteli’ne yerleştirileceği belirtildi. Sandal, tahliyelerin ertelenmesi ve bu süreçte depremzedelere konaklama imkânı yaratılması için İzmir Valiliği’nden ek süre talep ettiklerini de açıkladı.

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Sandal, “Burada depremzedelerimizin bir mağduriyeti var ve haklı olarak taleplerini dile getiriyorlar. Tahliyeler sonrası sokakta kalan yurttaşlarımızı ilk etapta yurtlarımıza yerleştirdik. Bu şartlarda kiraya çıkabilecekleri, barınabilecekleri bir yer yok. Yakın çevrede okuyan öğrenci çocukları var. Biz Bayraklı ve Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Sosyal devletin vatandaşın derdini çözmesi gerekir. Keyfi olarak burada kalan yurttaşımız yok. İmkânsızlık ve çaresizlik vatandaşlarımızı burada tutuyor” dedi.

Konteynerden çıkarılan depremzedelerden Nuray Koçtürk, şunları söyledi: “Biz çadırlarda kaldık, sonra yurtlarda kaldık en son bizi konteynerlere yerleştirdiler. Bugün ise bizi polis zoruyla, TOMA’larla çıkardılar. Ben özel eşyalarımı bile o üzüntüyle alamadım. Pijamalarımla ve terliklerimle çıktım. Ben tek başımayım bu saatten sonra nereye gideceğim? Nasıl geçineceğim?”