Beşiktaş, heyecan dozajı bir hayli yüksek olan mücadelede Fenerbahçe’yi, yıldızı Mario Gomez’in 2 golüyle 3-2 mağlup etti ve liderliğe yükseldi

Derbi kazanmak için 2 kere basınız

Olimpiyat Stadyumu’nda pazar mesaisi, sezonun ilk derbisi… Bir tarafta Beşiktaş, öbür köşede lider Fenerbahçe… Üç büyüklerin ilk randevusunda boş kalan tribünler siyah-beyazlı taraftarların ruh halini gösteriyor. Günler geçiyor, İnönü bir türlü bitmiyor; “Zulümpiyat” çilesi devam ediyor. Hal böyle olunca da Kartal büyük maçlarda saha avantajını bir türlü yaşayamıyor.

Santra öncesinde her iki teknik direktörün tercihleri merak ediliyordu. Şenol Güneş orta sahada Atiba’nın yanında Oğuzhan’a şans veriyor; ofansif bir kadroyu çimlere sürüyordu. Quaresma kulübede, Olcay ilk 11’deydi. Gökhan Töre ile Sosa’nın performansı ev sahibi için kilitti. Kanarya’nın hocası Vitor Pereira ise geçen haftaki van Persie’yi yanında oturtma kararının arkasında duruyor; Fernandao ile başlıyordu. Portekizli çalıştırıcı alenen bir kumar oynuyordu. Son düdük sonrasında tabelada yazacak sonuca göre ya göklere çıkarılacaktı ya da çarmıha gerilecekti…

Halis Özkahya’nın ilk düdüğüyle heyecan tufanı başlıyordu. Rüzgârın oğlu Markovic her ayağına gelen topta futbolseverleri heyecanlandırıyordu. Sırp yıldız Beşiktaş ceza sahasına girdiği pozisyonda Kızıldeniz’i yaran Musa Peygamber’i akıllara düşürüyordu. Ortasında, Fernandao bir adım geride kalmıştı.

Fenerbahçe yüzde 60’ın üstünde topa oynuyor derken, 20’de Kartal öndeydi. Sosa’nın serbest atışında Kjaer’in ters vuruşu filelerdeydi. Ersan’ın koşusu Danimarkalı stoperi dağıtmıştı. 24’te yine bir duran topta fark ikiye çıkmıştı. Kjaer’in ikramını değerlendiren Mario Gomez’di.

29’da Fernandao bomboş durumda kafayı auta vurarak polemiklerin fitilini ateşliyordu 32’de bu sefer duran toptan gol bulma sırası Kanarya’ya gelmiş; Nani’nin kornerinde Tosic kendi filelerini bulmuştu. 39’da Markovic’in yerine giren Volkan Şen’ın ortasında Fernandao Tolga’yı geçememişti.

İkinci yarı daha çok şeylere gebeydi…

Sosa’nın yerine Necip’le ikinci devreye başlayan Şenol Güneş, Fenerbahçe’nin pas oyununu kesmek istiyordu. Her iki kalede Rus ruleti oynanıyor; iki büyüğün meftunları hop oturup hop kalkıyordu. 65’te Volkan Şen çizgiyle raks ediyor, bulduğu van Persie tabelayı eşitliyordu.

74’te Kartal yine öndeydi. Gökhan Töre’nin ortasına Gomez uçan kafayı yapıştırmıştı. 79’da Şener’in kestiği topta van Persie’nin kafası direkte patlamıştı. Malum Pereira- van Persie konusu belli ki medyanın her köşesinde saatlerce tartışılacaktı.

Son düdükle birlikte Beşiktaş şeytanın bacağını kırmış, bir derbiyi kazanarak liderliğe yükselmişti. Kartal en son ezeli rakibini İnönü’deki son derbide aynı skorla yenmişti. Daha bu ligin altından çok su akar; söylemedi demeyin. Van Persie- Pereira polemiği bakalım nasıl son bulacak; bekleyip görmeli!