Derbide yüzler gülmedi

Kadıköy’de derbi akşamı… Bir tarafta Fenerbahçe, diğer yanda Beşiktaş… Sezonun daha ilk yarısında olsak da asırlık çınarlar zirvedeki Trabzonspor’un bir hayli gerisinde kalmış durumda. Üç büyüklerin hali düşünülünce, bir daha böyle bir buluşma görür müyüz dünya döndükçe? Milyonların heyecanla beklediği randevudan çıkacak sonucu, bordo-maviye gönül verenler heyecanla bekliyor. Kim bilir bazı neticeler, uzaktaki bir şehirde bayramı başlatacak gibi duruyor.

Sarı-lacivertlilerde Vitor Pereira, bu kritik mücadelede Gaziantep’te felaket bir performansa imzasını atan Luiz Gustavo’yu kızağa çekerek Zajc-Crespo orta sahasını sahaya sürmüş. Tisserand’ın yokluğunda Serdar üçlü savunmada yerini alırken, Ferdi’nin yerine Osayi-Samuel sağ tarafta görev yapacak. Diğer kanat beki Novak olmasa da, özellikle genç futbolcunun defansif olarak baş ağrıtması muhtemel gözüküyor. Koltuğu sallantıdaki Portekizli hocanın ileri üçlüde Rossi-Mesut-Berisha tercihi, tabelaya göre bayağı tartışılacak gibi duruyor.Siyah-beyazlılarda Sergen Yalçın’ın vedasından sonra emanetçi sıfatıyla teknik direktörlük koltuğuna oturan Önder Karaveli, ikinci sınavında bir derbiye çıkıyor. Kim bilir alınacak bir galibiyet, onun için bambaşka kapıları aralayacak. Kartal’ın ilk 11’inde tek sürpriz savunmadaki Necip olsa gerek. Onunla Vida, pek güven vermiyor. İleri üçlüdeki olağan şüpheliler değil de, orta sahadaki Can-Josef-Pjanic triosunun performansı özellikle merak ediliyor.

Ghezzal’ın direkten auta çıkan frikiğiyle başladı müsabaka. Beşiktaş etkili derken, Fenerbahçe 14’te öndeydi. Fırat Aydınus’un verdiği penaltı, belli ki uzun süre tartışılacaktı. Atışı kullanan Mesut, köşeyi bulmuştu. 25’te skor eşitleniyordu. Josef muazzam bir plaseyle eski takımı üzmüştü.30’da yine tabela değişiyordu. Vida’nın akıl almaz hatasını değerlendiren Rossi, Berisha’ya ‘al da at’ demişti. Devrede kalite yüksek değildi fakat bir şey kesindi; ikinci yarı gollerden kartlara her şeye gebeydi…

59’da skorbord yine eşitleniyordu. Rıdvan’ın ortasına kafayı yapıştıran yine Josef’ti. Golden sonra oyun iyice kilitleniyordu. Pereira’nın Beşiktaş savunmasını belki de en çok rahatsız edecek oyuncu olan Serdar Dursun’u 70’te alması dikkat çekiciydi. Uzatmalarda Batshuayi’nin şutu direkten auta çıkıyor; taraflar birer puana razı oluyordu.

“Ali Koç istifa” tezahüratıyla noktalandı derbi. Pereira’nın kadro tercihi yanlıştı sanki. İdeal bir 9 numara olan Serdar, dengeleri daha çok bozardı. Bu skordan sonra sarı-lacivertli camiada kazan iyice kaynayacağa benziyor, Portekizli hoca için sayılı gün çabuk geçecek gibi gözüküyor. Beşiktaş’a gelince… Karaveli bu zorlu maçtan da beraberlik çıkarmayı başardı. Şartların bu kadar aleyhe olduğu bir yarıdan sonra bu puan büyük başarı altını çizmek lazım.

Trabzon’da bayraklar balkonlara asılmaya başlamış mıdır dersiniz?