Derbinin başından sonuna kadar üstün oynayan Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrıldı ve zirve yarışına tutundu. Beşiktaş ise oldukça kötü performans gösterdiği maçta zirve yarışında ağır yara aldı.

Derbinin hâkimi Aslan

Ali Murat HAMARAT

Seyrantepe’de derbi akşamı. Dünya Kupası’na sayılı gün kala iki asırlık çınar karşı karşıya… Bir tarafta Galatasaray, diğer yanda Beşiktaş… Lider Fenerbahçe’nin gerisinde kalan iki ekip de kazanmayı hedefliyor. Futbol meftunları nefeslerini tutmuş, son düdükten sonra oluşacak puan tablosunu merak ediyor.

Oyunculuğunda ilk derbisini Beşiktaş’a karşı oynayan Okan Buruk, hocalığında da aynı takımı karşısında bulmuş durumda. Yer yer tartışılan hoca, sol bekte yine Emre’ye şans vermiş. Uzun süre A Takım’ndan uzak kalan futbolcunun performansı merak ediledursun, kanattaki Barış Alper de ayrıca papatya falı baktırıyor. Belli ki Buruk, Rashica ve Barış Alper’le kanatlarda fizik üstünlüğünü ele geçirmeyi hedefliyor. Sezon başından beri isteneni tam veremeyen Mertens’le Icardi bakalım bugün taraftarı mutlu etmeyi başarabilecek mi?

Geçen hafta takımın başına geldiği gibi Cenk’i çimlere atan Şenol Güneş, yıldızından vazgeçmemiş durumda. Son dakikada kadrodan çıkarılan son haftaların formsuz ismi Masuaku’nun yokluğunda Umut Meraş’ın yapacakları, camiaya gönül verenlerin aklındaki önemli sorulardan olsa gerek. İlerideki Weghorst’un rakip savunmayı zorlaması beklenirken, deneyimli teknik direktörün orta sahayı Josef-Salih-Gedson’a teslim etmesi kimseyi şaşırtmamış durumda. Bakalım fizik tekniğe üstün gelecek mi? Seyrantepe’nin atmosferi ev sahibini ne kadar itebilecek, futbol meftunları bunu özellikle merak ediyor.

Derbinin ilk dakikaları iki taraf da temkinliydi. 18’de Galatasaray öndeydi. Rachica’nin ortasını Barış Alper indirmiş, Icardi soluyla müthiş vurmuştu. 28’de skor eşitlenmişti. Kullanılan duran topta ağları havalandıran Cenk’ti. Güzel goller dışında Mert’in enfes çıkardığı Mertens’in topuğu dışında kalite vasatı aşmıyor, soyunma odasına beraberlikle gidiliyordu.

59’da Aslan yine öndeydi. Hızlı gelişen akında Oliveira’nin adrese teslim ortasına kafayı vuran Icardi’ydi. Golden sonra iki taraf da hamleler yapıyor, orta sahayı iki kişiye düşüren Güneş, risk alıyordu. 71’de Mertens’in ortasına Icardı zor durumda kayarak vuruyor, top direkten dönüyordu. 75’te bu sefer oyuna sonradan giren Kerem’in şutu direkte patlıyordu.

85’te Weghorst müsait durumda çerçeveyi bulamamıştı. Son dakikalarda Beşiktaş bastırıyor, Galatasaray direniyordu. Halil Umut Meler’in son düdüğü üç puan Cimbom’un oldu diyordu.

Buruk, tartışıldığı günlerde çok önemli bir galibiyet aldı. Icardı attığı gollerle yıldızlaşırken, fark daha çok da olabilirdi. Beşiktaş’a gelince… Orta sahayı erken boşaltan Güneş, bu hamlesinin bedelini çok daha ağır ödeyebilirdi. Yine de son dakikalarda puan gelebilirdi. Fakat derbide kalite o kadar düşüktü ki… Bu futbol iki takıma da büyük maçlarda yetmez ama neyse…