Derdiyoklar grubunun kurucularından Ali Ekber Aydoğan, kalp krizi sonucu vefat etti. Aydoğan'ın cenazesi, Fethiye- Yukarı Tenci Obası’nda toprağa verilecek.

Derdiyoklar'ın kurucularından Ali Ekber Aydoğan hayatını kaybetti

Derdiyoklar İkilisi’nden Ali Ekber Aydoğan, Almanya’da tedavi gördüğü hastanede kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Malatyahaber'in haberine göre ürettiği eserlerle ve üç kollu gitarı ile sadece Türkiye ve Almanya’da değil, birçok Avrupa ülkesinde tanınan, kendi özgün eserlerinin yanı sıra, Arguvan Havaları´nı Batı sazları eşliğinde Avrupa’ya taşıyan, İtalya´nın popüler bazı sanatçılarının da Arguvan ağzını kendi dilleriyle okumalarını sağlayan Ali Ekber Aydoğan bir süredir Almanya’da tedavi görüyordu.

Yazıhan ilçesinin Fethiye Köyü’ne bağlı Yukarı Tenci Obası’nda doğan ve aynı köyden İhsan Güvercin ile kurduğu ikili müzik grubu ile çok sayıda besteye imza atan Ali Ekber Aydoğan’ın eserlerini İbrahim Tatlıses, Güler Duman, Belkıs Akkale, Sabahat Akkiraz da seslendirdi.

Ali Ekber Aydoğan, Derdiyoklar grubunun diğer sanatçısı İhsan Güvercin ile ilk albümünü 1979 yılında, dönemin ünlü müzik şirketi Türküola’dan çıkardı; daha sonra kendisi sabit kalarak, Derdiyoklar’ın değişen üyeleri ile birlikte çok sayıda albüme imza attı.

Ali Ekber Aydoğan, son olarak 2015 yılında Malatya’ya gelmiş ve Ali Cengiz’in yerel bir kanalda hazırlayıp sunduğu “Türküler Sevdamız” adlı TV Müzik programına katılmıştı.

Uzun yılllar Almanya’da sanat hayatını sürdüren Ali Ekber Aydoğan’ın cenazesinin Salı ya da Çarşamba günü Malatya’ya getirileceği ve doğduğu Fethiye- Yukarı Tenci Obası’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Sanatçı Sabahat Akkiraz da Aydoğan'ın ardından birlikte çekildikleri bir fotoğrafı paylaşarak "Sevgili Ali Ekber Aydoğan bilinen ismiyle Derdiyoklar Ali abimiz vefat etti. “Çayın Ortasında Yılgın Adası” uzunhavasını yıllardır seslendiriyorum. Çok üzgünüm. 40 yıllık dostum,abim hiç incinmedik senden. Nur içinde uyu. Devrin Daim Olsun," ifadelerini kullandı.

derdiyoklar-in-kurucularindan-ali-ekber-aydogan-hayatini-kaybetti-876152-1.