Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Derdiyoklar grubunun kurucularından Ali Ekber Aydoğan, bugün Fethiye- Yukarı Tenci Obası’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Derdiyoklar'ın kurucularından Ali Ekber Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı

Almanya’da tedavi gördüğü hastanede kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ‘Derdiyoklar’ grubunun kurucusu, ses ve saz sanatçısı Ali Ekber Aydoğan, bugün doğduğu yer olan Malatya’nın Fethiye Köyü Yukarı Tenci Obası’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Ürettiği eserlerle ve üç kollu gitarı ile sadece Türkiye ve Almanya’da değil, birçok Avrupa ülkesinde tanınan, kendi özgün eserlerinin yanı sıra, Arguvan Havaları´nı Batı sazları eşliğinde Avrupa’ya taşıyan, İtalya´nın popüler bazı sanatçılarının da Arguvan ağzını kendi dilleriyle okumalarını sağlayan Ali Ekber Aydoğan bir süredir Almanya’da tedavi görüyordu.

ALİ EKBER AYDOĞAN KİMDİR?

Ali Ekber Aydoğan, Yazıhan ilçesinin Fethiye Köyü’ne bağlı Yukarı Tenci Obası’nda doğdu. Aydoğan aynı köyden İhsan Güvercin ile kurduğu ikili müzik grubu ile çok sayıda besteye imza attı. Aydoğan’ın eserlerini İbrahim Tatlıses, Güler Duman, Belkıs Akkale, Sabahat Akkiraz da seslendirdi.

Ali Ekber Aydoğan, Derdiyoklar grubunun diğer sanatçısı İhsan Güvercin ile ilk albümünü 1979 yılında, müzik şirketi Türküola’dan çıkardı. Aydoğan daha sonra kendisi sabit kalarak, Derdiyoklar’ın değişen üyeleri ile birlikte çok sayıda albüme imza attı.

Sanatçı son olarak 2015 yılında Malatya’ya gelmiş ve Ali Cengiz’in yerel bir kanalda hazırlayıp sunduğu “Türküler Sevdamız” adlı TV Müzik programına katılmıştı.