CHP’li Ali Öztunç, Maraş Sır Barajı’ndaki kirliliğe ilişkin açtığı davada ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ kararı verilmesine tepki gösterdi: Barajı kimse kirletmediyse nasıl oldu da kirlendi?

Dere kendi kendine mi kirlendi?

Yaren ÇOLAK

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un Sır Barajı’ndaki kirliliğe ilişkin açtığı dava neticesinde Maraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.


Kararda, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce düzenlenen raporda söz konusu baraja akan kirli suyun bir başkası tarafından yapıldığına ilişkin dosya içerisinde herhangi bir bilgi ve belgenin bulunmadığı, herhangi bir fabrika veya kurum işletmesi tarafından baraja dökülen atığın olmadığı, böylece müşteki vekilinin şikayetine konu olay hakkında kimsenin kastının veya kusurunun bulunmadığı anlaşılarak kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi.

GELİN BARAJI YERİNDE GÖRÜN

Böyle bir kararı kabul etmediğini söyleyen Öztunç, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hazırladığı raporla yargıyı yanıltmıştır. Savcıya ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sesleniyorum, gelin de barajı da kokuyu da yerinde görün” ifadelerini kullandı. Öztunç, kararı temyize taşıdığını belirtti.