Maraş’ın Nurhak ilçesinde kurumaya başlayan Göksu Deresi üzerindeki HES satışa çıkarıldı. Satışa tepki gösteren bölge halkı, aynı dere üzerinde ikinci bir HES projesi daha olduğunu belirtti.

Dereyi kurutan HES’i internetten satacaklar


Maraş'ın Nurhak ilçesi Göksu Deresi üzerindeki hidroelektrik santral (HES) projesi internet üzerinden satışa çıkarıldı. İlanda 23 milyon liradan satışa çıkarılan HES’in kapasite ve özellikleri de yer aldı.

Satılığa çıkarılan santralın yarattığı tahribatta dikkat çeken yurttaşlar ayrıca aynı bölgede ikinci bir HES daha yapılmak istendiğini belirtti.


HES’in tarım alanlarını, ormanları ve doğayı katlettiğini vurgulayan Nurhak Belediye Başkanı CHP'li İlhami Bozan, HES’in kapatılması gerektiğini belirtti.

Yeni HES projesi için yapılan halkın katılım toplantısında tepkilerini dile getirdiklerini belirten Bozan, “Burası birinci HES’in iletim borularının geçtiği güzergah. Birinci HES’in yapımının üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen her yıl tahribat artarak devam ediyor” dedi.

DERE KURUMAYA BAŞLADI

Göksu Deresi’nin kurumaya başladığını belirten Bozan, “Maalesef HES sahipleri, bizlerin haberi olmadan bu projeleri tekrardan satılığa çıkarıyor. Bizler burada çevremizi, doğamızı, tarım alanlarımızı korumak için canla başla mücadele ederken halktan, toplumdan habersiz dereler, tarım alanları, ormanlar satılıyor” diye konuştu.

ANKA