TÜBİTAK ULAKBİM hakemli dergilerde yazan ihraç edilen akademisyenlerin peşine düştü. Editörlere yazı gönderen ULAKBİM Müdürü Satoğlu, dergide görevli ihraç edilen akademisyen var ise bildirilmesini istedi

Derginizde ihraç edilen akademisyen varsa bildirin!

BURCU CANSU

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’ler (KHK) kapsamında 4 bin 834 akademisyen ihraç edildi. Hukuksuzca ihraç edilen akademisyenlere yönelik baskı son bulmak bilmiyor. Son olarak hakemli dergilere TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi tarafından hakemli dergilere gönderilen yazıda, dergilerde görevleri bulunanlar arasında kamu görevinden ihraç edilen veya açığa alınanların bulunması halinde durumlarının yeniden değerlendirilmesi ve hakkında yaptırım bulunanlarla ilgili gerekli tedbirlerin alınması konularında sorumlululuğun dergiye ait olduğu belirtildi. Dergide görevli olanlar arasında ihraç veya açığa alma var ise de ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi (CABİM) Müdür Yardımcılığı'nın bilgilendirilmesi istendi.

Derginizde ihraç edilen akademisyen varsa CABİM’i bilgilendirin

TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) TR Dizin ve DergiPark’ta kayıtlı dergileri “bilgilendirme” gereği duydu. ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu tarafından “OHAL Süreci ve Yayınlar Hakkında” başlığı ile dergi editörlerine gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ilan edilen OHAL süresince FETÖ/PDY ve diğer terör örgütleri ile bağlantılı kamu personelinin ihraç edilmesi söz konusu olmuştur.

Bu bağlamda, ULAKBİM TR Dizin Veri Tabanlarında kabul edilmiş/inceleme aşamasındaki tüm dergiler ile ULAKBİM DergiPark hizmetinden yararlanan tüm dergilerin sorumlu, editör, editör yardımcıları, hakem kurulu gibi görevleri bulunan kişilerle ilgili bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Dergilerde görevleri bulunanlar arasında kamu görevinden ihraç edilen veya açığa alınanların bulunması halinde durumlarının yeniden değerlendirilmesi, hakkında yaptırım bulunanlarla ilgili gerekli tedbirlerin alınması konularında sorumluluk dergiye ait olup, yapılacak değişikliklerle ilgili ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi (CABİM) Müdür Yardımcılığı'nın bilgilendirilmesi önem taşımaktadır.”​

derginizde-ihrac-edilen-akademisyen-varsa-bildirin-263127-1.