Mardin’in Derik ilçesinde 33 dakika arayla 2 tırın neden olduğu, 1'i polis 21 kişin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 2'si tutuklu, 5 sanığın yargılandığı davada, 10 Mart'ta kazanın meydana geldiği yerde keşif yapılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Derik'te 21 kişinin öldüğü kazanın ilk duruşmasında keşif kararı

Mardin Derik’te 20 Ağustos 2022 tarihinde 1'i polis 21 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 2'si tutuklu, 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, müştekilerin davaya müdahil olma talebinin kabulüne, 10 Mart'ta kazanın meydana geldiği yerde keşif yapılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

DHA’nın haberine göre, kazaya ilişkin ilk duruşma Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar tır şoförleri Umut Gündüz ile Yunus Şataflı, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Tutuksuz yargılanan şirket yetkilileri K.G, M.A. ve K.M.G. ise katılmadı. İddianamede, tutuklu tır şoförleri Umut Gündüz ve Yunus Şataflı ile tutuksuz şirket yetkilisi sanıklar K.G., M.A. ve K.M.G. hakkında ‘Bir veya birden fazla kişinin ölümüyle birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

“O YOLU İLK KEZ KULLANMIŞTIM”

Yunus Şataflı, savunmasında, “Ben yokuş başında aracı durdurmuştum, biraz bekledim, daha sonra yavaş yavaş aracı indirmek istedim. Yolda 1’inci vitesten 4’üncü vitese kadar çıkmıştım. Daha sonra frene basa basa vitesi düşürmeye çalıştım ancak fren tutmadı. Yola çıktığımda ilk kazadan haberim olmamıştı. Ben her ne kadar savcılıktaki ifademde 5’te olan vitesi düşürmeye çalıştığımı söylemiş isem de o zaman hastaneden yeni çıkmıştım, olayın şokundaydım. Tam da hatırlamadığım için o şekilde söylemiştim. Ben de o yolu ilk kez kullanmıştım. Normalde Kızıltepe-Silopi yolunu kullanıyordum. Ben aşağı inmeden zaten aracı durdurmuştum. Sonradan inmeye karar verdim. Bu şekilde vitesi yükseltmiştim ancak düşürmeye çalıştığım zaman düşmeyince mecburen frene bas çek yaptım. Yolda birkaç yere çarptım, lastik de patlamıştı. Amacım da ses olsun herkes görsün diye idi. Daha sonra önüme beyaz bir araç çıktı. Araca çarpmamaya çalıştım. Yol kapalıydı. Önüme çıkan araca ve kalabalığa çarpmamak için sağa sola kırdım. Gerisini hatırlamıyorum” dedi.

“YOKUŞ AŞAĞI İNERKEN FREN TUTMAMAYA BAŞLADI”

Umut Gündüz de “Olay bir kazadır. Kimsenin ölmesini istemezdim. Ben gayet normal yavaş gidiyordum. O anda frenlerin tutmadığını fark ettim. Ben üçüncü viteste gidiyordum. Frene birkaç kez bastım ancak tutmadığını fark ettim. Hemen kornaya basarak dörtlü sinyallerimi yaktım. Zaten yol aşağı doğru iniyordum. Derik ilçesine yaklaştığımda da dubalara vura vura ilerliyordum. Bir süre sonra korna da çalışmamaya başladı. Polis aracı yolda duruyordu. Ben ona selektör yaptım, beni görüp görmediğini bilmiyorum. Bir tane beyaz araç arkamdan çıktı. Ona vurmamak için direksiyonu kırdım, sonra kullandığım araç bir anda devrildi. Savcılıkta verdiğim ifademde her ne kadar 7'de olan vitesi 6'ya çektiğimi söylesem de kafam yerinde değildi. Ne söylediğimi bilmiyordum. 3 yıldır tır şoförlüğü yapmaktayım, kendi adıma çalışıyorum. Ben o yolu ilk kez kullanıyordum. Yolun da acemisiydim. Araçta 27 ton gübre vardı. Virajda yokuş aşağı inerken fren tutmamaya başladı. Benim diyeceklerim bu kadardır” diye konuştu.

Mahkeme, müştekilerin davaya müdahil olma talebinin kabulüne, 10 Mart'ta kazanın yaşandığı yerde keşif yapılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 2 Mayıs’a erteledi.