Derin bir nefes

Son dört maçının üçünü kaybeden Galatasaray haftanın açılış maçında ligin dişli takımlarından Bursaspor'u konuk etti. Sezon başındaki sempatisini kaybeden Riekerink bu defa da takımın en istikrarlı oyuncusu Tolga Ciğerci'yi maç kadrosuna almayarak spor programlarına malzeme sunuyordu. Bu sezon ilk kez maç öncesi tribünlere çağrılmayan Hollandalı teknik adam savunmanın göbeğinde Serdar ve Hakan Balta'yı, sağ tarafta Sabri'yi, solda ise cezalı Carole'ün yerine Linnes'i tercih etmişti. Orta sahanın ortasında De Jong ve Fenerbahçe maçının ardından tartışmaların merkezine oturan Selçuk İnan yer alırken önlerinde Sneijder, kanatlar da ise Bruma ve Yasin sahaya sürülmüştü. 603 dakikadır gol atamayan Eren Derdiyok'u yanına oturtan Riekerink en uçta Podolski ile maça başlıyordu.

Galatasaray oyuna iyi pas yaparak ve istekli başlasa da golü bulan taraf 14. dakikada Bursaspor oluyordu. Batalla'nın pasıyla penaltı noktası civarında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş'un ayağının dışıyla yaptığı vuruş Muslera'yı çaresiz bırakıyordu. Golün ardından oyuna istediği kıvamı veren Bursaspor kontra ataklarla Muslera'yı yorarken Galatasaray oyun kurmakta zorlanıyordu. İlk organize atağını 31'de yapabilen Galatasaray Yasin - Sneijder - Podolski pas üçgeninde topla en son buluşan Yasin'in vuruşuyla skoru eşitliyordu. Beraberlik sayısı Galatasaray'ı kendine getirmişti. Maçın geri kalanında oyunun kontrol eden taraf ev sahibi takımdı.

Son 10 resmi maçında Bursaspor'a 5 gol atan Galatasaray'ın suskun yıldızı Sneijder de bir süredir futbolseverlerden esirgediği yeteneklerini sergilemeye karar vermişti. Maçın 55. dakikasında kazanılan serbest atışta topun başına Hollandalı yıldız geçti. Sneijder kullandığı serbest atışla 1415 dakika sonra ilk kez golle buluşuyordu. Öne geçtikten sonra da oyunun kontrolünü kaybetmeyen Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliğinin 82. dakikada olması, Riekerink'in de oyuncularının performansından memnun olduğunu gösteriyordu. Oyuna 87'de giren Eren Derdiyok'un uzatma dakikalarındaki golü maçın skorunu ilen ederken Eren de ligin 5. haftasındaki Beşiktaş derbisinden sonra ilk kez golle buluşuyordu. Bu golün ardından Galatasaray tribünleride rahatlıyor ve maçın büyük bölümünde sesleri daha fazla çıkan Bursasporlu taraftarların sesini bastırıyordu. Bu galibiyetle Galatasaray Maç fazlasıyla yeniden üçüncülüğe yükselirken Riekerink'in de görev süresi biraz daha uzuyordu.