Geçtiğimiz hafta Dolmabahçe’de tarihi bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe, ikinci yarının en başarılı ekiplerinden Çaykur Rizespor’u konuk etti.  Kazanarak ateş hattından uzaklaşmak isteyen Fenerbahçe için maç pek de iyi başlamadı. Henüz karşılaşmanın 4. dakikasında Rize, sağ kanattan paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Melnjak’ın vuruşuyla öne geçti. Fenerbahçe golden sonra baskılı oynuyor […]

Geçtiğimiz hafta Dolmabahçe’de tarihi bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe, ikinci yarının en başarılı ekiplerinden Çaykur Rizespor’u konuk etti. 

Kazanarak ateş hattından uzaklaşmak isteyen Fenerbahçe için maç pek de iyi başlamadı. Henüz karşılaşmanın 4. dakikasında Rize, sağ kanattan paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Melnjak’ın vuruşuyla öne geçti.

Fenerbahçe golden sonra baskılı oynuyor gibi gözükse de takım olarak topun arkasında iyi duran Rizespor rakibine pozisyon vermiyordu. Rakip takım hatasız savunma yapınca duran topların önemi iki kat artıyor. Ersun Yanal da bunun farkında olacak ki Fenerbahçe, skoru bir köşe vuruşu organizasyonuyla cezalı Sadık’ın yerine forma şansı bulan Serdar Aziz’in attığı golle eşitledi. Önce Soldado’nun golü hemen ardından Moses’i düşüren Morozyuk’un ikinci sarı kartı görüp oyundan atılması Fenerbahçelileri ilk yarı sona ermeden rahatlatıyordu.

Geçtiğimiz hafta rakibinin rehavete kapılmasından faydalanan Fenerbahçeli futbolcular bu defa aynı hatayı yapan taraftı. 52’de Umar’ın kaçırdığı pozisyon aslında ev sahibi takıma uyarı niteliğindeydi. 55’de Melnjak’ın kendisinin ve takımının ikinci golünü atması rehavete kapılan Fenerbahçeli oyunculara tokat, gardı düşen Rizesporlulara ise ekstra motivasyon oldu.

Fenerbahçe skor avantajını kaybedince Ersun Yanal’ın hamleleri de art arda geldi. 58’de Ayew, 68’de de Mehmet Ekici oyuna girdi.

Özellikle son çeyrekte baskıyı arttıran Fenerbahçe’nin aradığı gol 83’de Moses’ın penaltı vuruşundan geliyor.

Maç boyunca rakibine boş alan bırakmayan Rize, kalan dakikalarda risk almaya başlıyor ancak Fenerbahçe rakibinin son bölümünde bıraktığı boşlukları kullanmaktan ziyade skoru korumayı tercih ediyordu. Son saniyelerde Mehmet Ekici iki kere skoru değiştirmeye yaklaşsa da kaleci Gökhan’ı geçemedi ve Fenerbahçe üç puanı ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçta kalesinde 2 gol gören rakibine 3 gol atarak aldı.