Dersim'de belediye işçilerinin maaşına yüzde 85 zam yapıldı. Zamla birlikte işçilerin maaşı 21 bin 200 TL'ye kadar çıkarken, 6 TL yol ücreti de sözleşmeye eklendi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ağustos ayı itibariyle işçilerin çalışma saatinin 7 saate düşürüleceğini aktardı.

Dersim'de belediye işçilerinin maaşına yüzde 85 zam yapıldı, çalışma saati düşürüldü

Tunceli Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmeyle işçilere yüzde 85 zam yapıldı.

Tunceli Belediyesi, 1 Mart 2023 - 28 Nisan 2024 tarihlerini kapsayan sözleşmenin imzalandığını web sitesinden duyurdu. Toplu sözleşmeye Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye başkan yardımcıları Canan Ay ve Ümüt Kaya ile DİSK-Genel İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Sözleşmeyle belirlenen tarihler arasında norm kadro işçi ve emekçilerinin günlük yevmiye ve sosyal haklarına 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 85 zam yapıldı. Yüzde 85 zam ile 11 bin 500 lira olan maaşlar 21 bin 200 TL civarına çıkartıldı.

Bu haklara ek olarak 6 TL yol ücreti de sözleşmeye eklendi.

ÇALIŞMA SAATİ DÜŞÜRÜLDÜ

Başkan Maçoğlu, ayrıca taşeron-şirket işçilerinin haziran ayında yapılacak toplu sözleşmelerinin ardından ağustos ayı itibariyle işçilerin çalışma saatinin 7 saate düşürüleceğini ifade etti.

Başkan Maçoğlu şunları söyledi: “Bileşenlerimizle yaklaşık iki yıldır üzerine konuştuğumuz çalışma saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla Haziran ayında yapılacak sözleşmenin ardından Ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır.”