Dersim'de besleme yapmak için çıktıkları kırsalda 4 bacağı kesik, vücudunda kurşun izine benzer yaralar bulunan bir sokak köpeğini ölü halde bulan hayvanseverler, suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Köpeği bulanlardan Dilşah Mak, "Bu canilerin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

Dersim'de bir köpek bacakları kesilmiş halde ölü bulundu

Dersim'de bir sokak köpeği bacakları kesilmiş halde ölü bulundu.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olaya göre, hayvanlarını beslemek için İnönü Mahallesi'nde bulundukları kırsal alana giden hayvanseverler hayvanseverler, yol kenarında ölü bir köpeği fark etti. Sokak köpeğinin bacaklarının kesik olduğunu gören hayvanseverler, durumu İl Emniyet Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, köpeği alarak belediyeye ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Veteriner hekim tarafından incelenen köpeğin vücudunda çok sayıda kemiğin kırıldığı, dört bacağının eklem yerlerinden kesici aletle kesildiği ve vücudunda kurşun izine benzer delikler olduğu tespit edildi. Hayvanseverler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, polisin köpeği öldürenlerin yakalanması için yaptığı çalışma sürüyor.

"BUNU YAPAN İNSAN DA ÖLDÜRÜR"

Dilşah Mak isimli hayvansever, köpeği bu hale getirenlerin yakalanması gerektiğini belirterek, "Biz bir çocuğumuzun katledilişini kabul edemiyoruz. Sonuna kadar peşinde olacağız. Bunu insan yapmış olamaz. Bu insan aramızda geziyor olamaz. Daha önceden de burada bir de cinayet oldu. O köpeğin yaşam hakkını, acı çekmeme ve özgürlük hakkını sonuna kadar savunacağız. Ben bu durumu asla kabul edemem. Bunu yapan insan da öldürür, çocuğa tecavüz de eder. Bu canilerin bir an önce bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

"BU DURUM KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ, MÜCADELİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Tunceli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyesi Merve Koyun da köpeğin cansız bedenini görünce büyük bir şoka uğradığını belirterek, "Bizler de dernek olarak bu durumun takipçisi olacağız. Kesinlikle bu durum kabul edilemez. Faillerin bulunması için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

(DHA)