Dersim Belediyesi ‘İhale yapmıyoruz’ diyerek halkın desteğiyle kentin yol ve kaldırımlarını dayanışmayla yapmaya başladı. Komünist Başkan Maçoğlu, “Paramız, bütçemiz olmasa da ihaleler yapamasak da halkımıza emekçilerimize güveniyoruz” dedi.

Dersim’de kaldırım taşlarını yurttaşlar döşedi: İhale yok, dayanışma var

Yaren ÇOLAK

Dersim Belediyesi ‘dayanışma büyütür’ sloganıyla yurttaşlarla birlikte kentin yol ve kaldırımlarını yapmaya başladı. Merkez Mameki Köprüsü ile Moğultay Mahallesi Çarşı girişi bağlantısını sağlayan Demiroluk yolunda tamamlanan asfalt çalışmasının ardından kadın, erkek, çocuk elbirliğiyle kaldırımların kilitli parke taşlarını döşendi.

“İhale yapmıyoruz, kendi olanaklarımız ve halkımızın desteğiyle yollarımızı yapıyoruz, kaldırımlarımızı inşa ediyoruz” çağrısıyla yapılan yol ve kaldırım çalışmasına Dersimlilerin ilgisi büyüktü.

BirGün’e konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ihale yapmadıklarına dikkat çekti. ‘Komünist Başkan’, “Aslında uzun dönemdir kolektif çalışma biçimini esas alan bir anlayışla hareket ediyoruz. Gerek Ovacık Belediyesi döneminde gerekse de Dersim Belediyesi pratiğimizde temel aldığımız ilke birlikte üretme birlikte yönetmedir” dedi.

dersim-de-kaldirim-taslarini-yurttaslar-dosedi-ihale-yok-dayanisma-var-784717-1.

'EN BÜYÜK SORUN BORÇ'

Maçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte karşılaştığımız en büyük sorun aşırı borç yükünün getirdiği zorluklar. Özellikle kayyum döneminden borçlu devralınan belediyelerin bütçe sıkıntısı olduğunu biliyorsunuz. Bu çerçevede genel belediyecilik hizmetlerinin yürütülmesinde bile sorunlar yaşanıyor. Biz de yaşadığımız bu sıkıntılara karşın yerel yönetimlerde kolektif bir çalışmayı ön plana çıkarmak istiyoruz. Halkımız, dostlarımızdan oluşan 200 kişilik ekip uzun yıllardır sıkıntılı olan Demiroluk virajının parke taşı döşeme işini yapıyoruz. Esas olan şudur; paramız bütçemiz olmasa da ihaleler yapamazsak da biz halkımıza belediye emekçilerimize güveniyoruz. Mevcut altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamında kendi olanaklarımızı kullanıp halkımızın da desteğiyle belediyemizi buluşturmaya devam edeceğiz.”

dersim-de-kaldirim-taslarini-yurttaslar-dosedi-ihale-yok-dayanisma-var-784718-1.

dersim-de-kaldirim-taslarini-yurttaslar-dosedi-ihale-yok-dayanisma-var-784719-1.