Dersim'de pazar gününden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku'nun son görüşmesi ortaya çıktı. Doku'nun ailesi olaya intihar süsü vermeye çalışıldığını söyledi

Dersim'de kayıp Gülistan'ın 4 saniyelik son görüşmesi ortaya çıktı

Dersim'de pazar gününden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku için başlatılan arama çalışmaları 6'ncı gününde devam ediyor. Doku'nun kaybolduğu gün, saat 16.26'da telefonla 4 saniye süren bir görüşme yaptığı ardından da cep telefonu sinyalinin kesildiği belirlendi. Polis, ayrıca genç kızın, kaybolmadan bir gün önce Rus vatandaşı olan arkadaşı Zaynal Abarok ile tartıştığını saptadı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, geçen pazar sabahı kaldığı yurttan çıktı. Ancak bir daha kendisinden haber alınmadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kızlarına ulaşamayınca Tunceli'ye gelerek kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri de Gülistan Doku'nun bulunması için ortak arama çalışması başlattı.

AFAD ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timinin de katıldığı aramalar 6'ncı gününde devam ediyor. Ekipler, Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü yakınlarında arama çalışmalarını sürdürüyor.

BİR GÜN ÖNCE RUS ARKADAŞIYLA TARTIŞMIŞ

Öte yandan Doku'nun kayboluşundaki sır perdesini aralamaya çalışan polis, üniversitelinin, 4 Ocak Cumartesi günü, Dersim'de yaşayan bir polis memurunun üvey oğlu olan Rusya uyruklu arkadaşı Zaynal Abarok ile tartıştığını belirledi. Bunun üzerine Abarok'un ifadesine başvuruldu.

4 SANİYELİK GÖRÜŞME YAPMIŞ

Yapılan araştırmalar kapsamında Gülistan Doku'nun, cep telefonu kayıtları da mercek altına alındı. Doku'nun cep telefonundan en son kaybolduğu gün, saat 16.26'da 4 saniyelik görüşme yaptığı ortaya çıktı. Bu görüşme sırasında Atatürk Mahallesi'nde olduğu belirlenen genç kızın cep telefonunun daha sonra sinyal vermediği saptandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

DHA'da yer alan habere göre Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca pazar gününden bu yana haber alınamayan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili bütün detayların araştırıldığı ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü açıklandı. Başsavcılığın yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Gülistan Doku'nun İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp vakası olarak bildirilmesinin ardından gerekli çalışma başlatılmıştır. Daha sonra Doku'nun yakınlarının erkek arkadaşından şüphesi üzerine, şahıs hakkında inceleme ve araştırmaya gidilmiş ve şu çalışmalar yapılmıştır. Şüpheli şahısın evinde kayıp kızın bulunmasına yönelik arama ve el koyma işlemleri yapılmış, bu şahsın ve yakınlarının ifadeleri alınmış, yine şüpheli şahısın olay gününü gösterir bütün hareketlerinin tespiti amacıyla Tunceli ili çapında kamera kayıtları araştırması yapılmıştır. Bahsi geçen şahıs ve kayıp şahısın HTS kayıtları ve baz istasyonu bilgileri detaylı olarak incelenmiş, kayıp şahsın son görüştüğü ve görüşme yaptığı kişilerin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmıştır. Kayıp şahsın şehir giriş çıkışlarında bulunan PTS kayıtlarında il dışına çıkıp çıkmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Sonuç olarak, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp ihbarının ardından ilgili güvenlik birimleriyle olayın aydınlatılmasına yönelik çalışma başlatmış ve bu çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir."

AİLE OLAYIN ÖRTBAS EDİLMESİNDEN ENDİŞELİ

Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet Kızmaz'a konuşan ve olaya intihar süsü vermeye çalışıldığını iddia eden aile, olayın örtbas edilmesinden endişe ediyor. Gülistan’ın dayısı Mehmet Kan da (40), “Polis, bize, hastane raporlarına göre Gülistan’ın Ekim ayında hap aldığını ve intihara teşebbüs ettiğini söyledi. Bundan hiç haberimiz olmamıştı. Peki polis bunu niye o dönemde söylemedi? Neyin üstü örtülmek isteniyor?” dedi. Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ise (29), “Gülistan, Cumartesi günü, Zeyl’in evinin alt katında olan ve daha önce çalıştıkları Hanımeli cafe de işbaşı yapıyor. Akşam, Gülistan ile Zaynal karşılaşıyor. Bir tartışma oluyor. Zaynal, Gülistan’a bu tartışma sırasında evli olduğunu itiraf etmiş. Zaynal’ın annesi ve babası Gülistan’ı eve davet ediyor. Dördü, evde, 1.5 saat görüşüyorlar. Zaynal’ın babası, Zaynal’e Gülistan’ı yurda götürmesini isteyince Gülistan, bunu kabul etmiyor. Gülistan, evlerinden ayrılıp biraz yürüdükten sonra, Atatürk mahallesinde, yol kenarında Zaynal, 06 plakalı bir araçla gelip, tekrar kendisini götürmek istediğini söylüyor. Gülistan araca binmek istemeyince Zaynal, onu darp ederek araca zorla koymaya çalışıyor. Çevredekilerin aramasıyla gelen polis, Gülistan’ın o an şikayetçi olmadığı için bir şey yapmadıklarını söyledi. Bu bizi kuşkulandırdı. Saat 23.00’ı geçtiği ve yurda gidemeyeceği için üniverseteden bir hocasının evine gidiyor” ifadelerini kullandı.

Gülistan’ın kaybolmasından sonra Zaynal’ın işi gelmediğini söyleyen iş yeri sahibi, “Cafeyi yeni aldım. Aldığımda Zaynal burada çalışıyordu. Pazar günü sabah 10 gibi kafeye giderken, elinde telefonu olan Zaynal’ın kafe önünde sağa sola gittiğini gördüm. Zaynal o gün sabah vardiyasında çalışıyordu. Çalışanlar, Zaynal’ın sabah saatlerinde kız arkadaşıyla kafede ciddi bir şekilde tartıştıklarını söyledi. Zaynal’a ne olduğunu sorduğumda, ‘Bir sıkıntı yok’ dedi. Akşam Gülistan’ın bir kız arkadaşı kafeye gelerek Gülistan’a ulaşamadıklarını söyledi. Ardından Gülistan’ın kız arkadaşı, Zaynal’ın numarasını bizden alarak onu arıyor. Ve Zaynal geldi. Görüştüler. Biz kafeyi almadan önce, çalışanların söylediğine göre, Zaynal çalışma arkadaşlarıyla bir tartışma yaşamış ve ‘Benim babam polis’ diyerek tehditte bulunmuş” dedi.

İşyeri sahibi, Zaynal’ın babasıyla merdivenlerde karşılaştıklarını ve “Gülistan bulundu mu?” diye sorduğunu belirterek, “Yok’ dedi. ‘Nasıl hiç haberiniz yok mu’ dediğimde, ‘Tartışmışlar sadece ,çıkıp gitmiş’ cevabını verdi. Sanki, Gülistan ile Zaynal’ın nasıl tartıştıklarını bilmiyormuşum gibi davrandı. Açıklama yapmak istemiyor gibi, ‘Hadi görüşürüz’ diyerek gitti. Evde yoklar. Arabaları vardı, kaç gündür hiç göremedim” diye konuştu. İş yeri sahibi ayrıca, Zaynal’ın babasının ortağını aradığını ve “Zaynal birkaç gün işe gelmeyecek. Diş teli için dişçiye gönderdik. Telefonu da bozuldu, ondan kapalı” dediğini söyledi.