Dersim’de tarikat kuşatmasına hayır!

Dersim Kültür Ve Sanat İnisiyatifi, kentte çok sayıda tarikatın ve dinci vakfın farklı isimler altında faaliyet yürüttüğünü ve Munzur Üniversitesi’nde bu cemaatlere üye çok sayıda akademisyen olmasına tepki gösterdi. İnisiyatif tarafından yayımlanan açıklamada, Dersim’in yeni bir baskı ve asimilasyon saldırısıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

Menzil ve Süleymancılardan oluşan cemaat üyelerinin Munzur Üniversitesi ve devlet bürokrasisi içinde örgütlendiğinin belirtildiği açıklamada şöyle dendi: ‘’Dersim’i çok yönlü bir asimilasyon kıskacına almış durumdalar. Örgütlenmenin başını, kamuoyunda tecavüz ve taciz vakalarıyla tanınan Ensar Vakfı ile Birlik Vakıfı’nın çektiği ‘dinci’ örgütlenmenin, Munzur Üniversitesi içinde ve çevresinde yapılanması, durumun vahametini de artırıyor.

Örgütlenme faaliyetleri Munzur Üniversitesi’nde konumlandırılıp tarikatçı kadrolar ve doğrudan rektör Ubeyde İpek tarafından sürdürdüğü gözlendi. Dersim Araştırmaları Merkezi’nin (DAM), hazırladığı raporda da görüleceği gibi, tarikat-cemaat yapılanması, özellikle Dersim Aleviliğini hedef aldı. Bu haliyle sosyal ve kültürel hayatımız için de bir tehdit olarak algılıyor ve artık ‘yeter’ diyoruz.’’