Dersim’de doğaya büyük zarar veren taşocağı için Munzur Koruma Kurulu’ndan yapılan açıklamada “Yaşam alanlarımızı yok edecek projeye karşı mücadele edeceğiz” dendi

Dersim’de taşocağı istemiyoruz!

Örenönü Tabiat Parkı içinde bulunan Dersim merkeze bağlı Milli-Mulu köyünde, ormanı yok eden ve doğaya zarar veren taş ocağının kapatılması için Munzur Koruma Kurulu açıklamalarda bulundu.

YASALAR HİÇE SAYILIYOR

Taş ocakları için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu alınmadan izin verildiğinin altı çizilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Tunceli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Pülümür Vadisi’nde yerleşim yerlerine 150- 200 metre mesafede bulunan taş ve kum ocakları için lisans verilmiş bulunmakta. Pülümür çayında zeminden 7 metre derinliğe inilerek kum alındığını ve işletmelerin yasaları hiçe sayarcasına çalıştığını görmek mümkün.”

İşletmeye açılması için Pülümür Nehri’nin dere olarak kaydedildiği belirten Munzur Koruma Kurulu’nun, açıklaması şu sözlerle sonlandırıldı:

“Bu hukuk katliamının bedeli halkla Dersim’in eşsiz doğasına ödettirilmekte. Kum ve çakıl ocakları faaliyet esnasında alandaki yaşamı tamamen yok etmekte, yüzlerce ağaç kesilmekte. Bizler şimdiye kadar Dersim’de yaşam alanlarımızın yok olmasına sebep olacak her türlü projeye karşı çıktık bundan sonra da benzer projelere karşı mücadelemiz devam edecek.”