Dersim Etkinlik Günleri Yenikapı’da başlıyor

Haber Merkezi

Dersim Tanıtım Günleri bugün Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başlıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek etkinlik saat 15.30’daki açılış konuşmalarıyla başlayacak ve 2 Ocak'a kadar beş gün boyunca sürecek. Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik ve DEDEF Başkanı Özkan Tacar’ın da katılımıyla açılışı yapılacak etkinliğe İBB yetkilileri, muhalefet parti milletvekilleri, çeşitli kurum temsilcileri de destek verecek.

1. Dersim Etkinlik Günleri’nde lurulacak stantlarda Dersim’e ait ürünler satılacak, kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Alanda aynı zamanda diğer kurumlara ait çadır ve stantlar da açılacak. Etkinlik alanı yarından itibaren ise sabah 10.00’dan itibaren ziyaretlere açık olacak.

dersim-etkinlik-gunleri-yenikapi-da-basliyor-960787-1.

KATILACAK YAZAR VE SANATÇILAR

Etkinlikte ilk gün Dersimli sanatçılar Ender Balkır, Selçuk Balcı, Seyfi Yerlikaya, Doğan Çelik sahne alacak. İkinci gün ise Metin-Kemal Kahraman, Yılmaz Çelik, Hüseyin Deniz, Nurettin Güleç, Grup Munzur, Şenol Akdağ, Hüseyin Ay ve Kibar Aslan sahneye çıkacak.

Beş gün sürecek etkinlikte Dersimli yazarlar da kitaplarını imzalayacak, söyleşiler gerçekleştirecek. Şükrü Aslan, İbrahim Varlı, Serhat Halis, Murat Kahraman, Akın Yanardağ, Ali Kaya, Bahar Kızıl, Cafer Solgun, Cemal Taş, Birgül Özgül, Erol Erkılıç, Hülya Güntaş, Hüseyin Koca, Hüseyin Ayrılmaz, Remzi Aydın, Niyazi Yaşar, Nurettin Aslan, Ozan Kimsesiz, etkinlikte yer alacak isimlerden bazıları.

dersim-etkinlik-gunleri-yenikapi-da-basliyor-960789-1.

KATILACAK KURUMLAR

Dersim Belediyesi, DEDEF, Munzur Koruma Kurulu, Ovacık, Hozat, Pertek, Pertek, Nazmiye Mazgirt Belediyeleri ile ilçe dernekleri, Munzur Su, Yıldız TV, Sarısaltık ve Seyyid Baba Mansur Ocağı.