Derslere ramak kala kampüs taşındı
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Üniversitelerin 2022-2023 eğitim-öğretim yılında açılmalarına sayılı günler kala, İzmir Demokrasi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kampüsü’nün Üçkuyular bölgesinden Uzundere’ye taşınması kararı alındı. Yeni başlayacak öğrenciler ise kararı tercihlerden sonra öğrendiklerini söyleyerek tepki gösterdi. Yeni kampüsün kentten uzak ve otobüs hatlarının olmadığını söyleyen ve güvenlikleri konusunda tedirgin olduklarını ifade eden öğrenciler, sosyal medyada kampanya başlattı.


Öğrenciler tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Bizlerin ve ailelerimizin ekonomik durumları bu fakülteye ulaşım ve barınma konusunda elverişsizdir. Bu nedenle onlarca öğrenci arkadaşımız eğitimine devam edemeyecek, okuldan ayrılmak zorunda kalacak. Geçmiş emeklerimiz ve gelecek hedeflerimiz boşa gitmiş olacak. Olması gerekenin öğrencilerin kayıt tarihlerinde seçtikleri şartlar dâhilinde eğitimlerini tamamlamaları olduğunu düşünüyoruz. Okulun en önemli paydaşları olarak sesimizin duyulmasını ve bu yanlış karardan dönülmesini istiyoruz. Bizler ve ailelerimiz okula giderken endişe içerisinde olmak istemiyoruz. Uçurumlu ve tenha yollar içerisinde eğitim istemiyoruz” denildi.

BU KARARI KABUL ETMİYORUZ

Fakülteyi yeni kazanan bir öğrenci ise “Bu taşınma işlemiyle ilgili bize kimse bilgilendirme yapmadı. Bu karar bize resmen sürpriz oldu. Bölge kent merkezine çok uzak. Adeta dağın tepesinde. Bizim için yapılan ve henüz tamamlanmamış bu bina eğitim hayatımızı kolaylaştırmaktan ziyade zorlaştıracak” diye konuştu. Öğrenci, “Böyle bir üniversite hayatını kabul etmiyoruz” dedi ve ekledi: “Bölgede yurt ya da öğrenciye uygun evler yok. Çok uzak bölgelerde kalmamız gerekecek. Ulaşım hattı bile bulunmuyor. ‘Otobüs hatları koyulacak’ deniyor ama yine de yeterli değil. Bölgede öğrenciler olarak çay içeceğimiz bir alan bile yok. Burada eğitim görmemiz imkânsız. Birçok öğrencinin gelmekten vazgeçtiğini duyuyoruz. Öğrencilerin eğitim hayatlarıyla böyle oynanamaz. Mutlaka bir düzenlenme yapılmasını talep ediyoruz.”