Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Çocuk Desteği' programı kapsamında 350-650 lira arasında hanelere ilave ödeme yapıldığını ifade ederek "Bugüne kadar 'Türkiye Aile Destek Programı'mızdaki 'Çocuk Desteği' ile hanelerimize toplam 1,6 milyar TL ilave destek verdik" açıklamasında bulundu.

Derya Yanık: 'Çocuk Desteği'mizle 350-650 TL ilave ödeme yapıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Yanık, program kapsamında bugüne kadar 2,8 milyon tekil haneye toplam 9,2 milyar TL destek verdiklerini ifade etti.

Programın ilk ödeme döneminde 831 bini aşkın haneye 427,9 milyon TL ödeme yaptıklarını aktaran Yanık, "Bir sonraki ödeme dönemimizde 1,6 milyon hanemize 883 milyon TL tutarında destek verirken, ödeme tutarını 850 TL ile 1250 TL olarak artırdığımız desteğimizde 2 milyondan fazla hanemize 1 milyar TL'yi aşan tutarda ödeme yaptık. Son olarak aralık ayı içerisinde 2,8 milyon haneye 3,6 milyar TL destek verdik" dedi.

Program kapsamında hayata geçirilen 'Çocuk Desteği' ile hanelerin çocukları için harcayacakları giderleri azaltmayı amaçladıklarını belirten Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'nda hanelere her ay ödeme gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra 'Çocuk Desteği'mizle 350 TL ile 650 TL arasında hanelerimize ilave ödeme yapıyoruz. Bu kapsamda hanelerimize aralık ayına ilişkin 862 milyon TL destek sağladık. Böylece bugüne kadar 'Türkiye Aile Destek Programı'mızdaki 'Çocuk Desteği' ile hanelerimize toplam 1,6 milyar TL ilave destek verdik" açıklamasında bulundu.

(DHA)