Hükümetten 7 milyar avroluk destek alan Air France’ın 7 bin 500 kişiyi içten çıkaracak olması tepki çekti.

Desteği kapan Air France 7 bin 500 işçiyi çıkaracak

EMEK SERVİSİ

Fransa Hava Yolları’nın (Air France) 7 milyar avroluk devlet desteğini garantilemesine rağmen şirket bünyesinde 7 bin 500 kişilik istihdam kaybı yaşanacağını açıklaması ülkede tepkilere neden oldu.

Covid-19 salgını süresinde üç ayı aşkın süredir büyük ölçüde uçuşlarını durdurmak zorunda kalan şirket ilk olarak 6 bin 500 kadro eksilterek küçülmeye gideceğini, 2022’ye kadar da bu sayının 7 bin 500’e çıkacağını açıkladı.

Euronews’in haberine göre önceki gün açıklama yapan şirket yönetimi, binlerce kişilik istihdam kaybının büyük kısmının emekli olan ya da istifa eden çalışanların yerine yeni kadro açılmayarak yaşanacağını duyurdu. Bunun yanında, gönüllü olarak işi bırakanların yerine yeni eleman alınmayacağı bilgisi paylaşıldı.

KLM’YE 3,4 MİLYARLIK DESTEK

Hollanda da korona krizi nedeniyle zorlanan Kraliyet Havayolları KLM için geçen ayın sonunda 3 milyar 400 milyon avro devlet desteği vereceğini açıklamıştı. Kurtarma paketiyle şirketin içinde bulunduğu krizi en az hasarla atlatması amaçlanıyor.

LUFTHANSA DA DESTEK ALMIŞTI

Almanya’nın ve Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’nın hissedarları da Alman hükümetinin 9 milyar avro hacminde mali yardım ve şirketin hisselerinde pay sahibi olmasını öngören planı onaylamıştı.

Şirketin hissedarlarının paketi onaylanmasının öncesinde de AB Komisyonu, Alman hükümetinin yardım planına onay vermişti.

138 bin kişi istihdam eden Lufthansa’da kargo uçuşları dışındaki uçuşlar koronavirüs salgını nedeniyle durma noktasına gelmişti