Muğla Deştin’de yapılmak istenen çimento fabrikasına direnen yurttaşlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. MUÇEP Menteşe Meclisi yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun mücadelelerine destek olduğunu belirtti.

Deştin’de direnen yurttaşlar Kılıçdaroğlu ile görüştü

BİRGÜN EGE

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Bayır ve Yatağan'ın Deştin mahalleleri arasında kalan 7 bin 751 dönümlük arazide Muğla Çimento şirketi tarafından yapılmak istenen fabrikaya karşı yurttaşların direnişi sürüyor.

Yurttaşlar, 25 Eylül Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir programı sonrası havaalanında bir araya geldi. Yurttaşlar, bölgedeki sorunlarını Kılıçdaroğlu’na anlattı. Kılıçdaroğlu, bölge halkının direnişe destek olduğunu belirtti.

Muğla Çevre Platformu(MUÇEP) Menteşe Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “25 Eylül Pazar gününe bir randevu alabilmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştık. Kendisi İzmir’deki parti kampında olduğunu, programının oldukça yoğun olduğunu fakat havaalanında buluşursak uçağa binmeden önce bizimle görüşebileceğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyoruz, yoğun programı arasında yalıtılmış bir alanda bizlere yarım saate yakın vakit ayırdı. Bu görüşmede çimento fabrikası başta olmak üzere Muğla’ya yönelmiş olan ekolojik talanı, bu talanın sebep olduğu, doğayı, insanı, ekonomiyi, kültürü, sağlığı kötü etkileyen hatta katleden saldırıları, bu saldırılara karşı hangi kurumun nerede durduğu ve bu duruşun halk nezdinde nasıl karşılık bulduğu üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Verilen sözleri hatırlattık. Bu hususta samimiyetle yanımızda duran, bu talanları doğa ve insanlar adına savunmak isteyen kurumların türlü gerekçelerle ve yollarla bu katliamı durdurabileceğini vurguladık” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Nihayetinde şu kadarını söyleyelim, Kılıçdaroğlu oldukça samimi yaklaştı, görüşme olumlu geçti. Sonlandırırken bizlere mücadelemiz ve emeklerimiz adına teşekkür etti, doğa ve insan meselesinin parti falan dinlememesi gerektiğini, bunların çok çok üzerinde bir mücadele olduğunu, herkesin amasız fakatsız ekoloji mücadelelerini desteklemesi gerektiğini söyledi. Bizlerin kaygılarını, dertlerini ve isteklerini çok iyi anladığını belirtti. Kendisine tekrar teşekkür ettik ve uçağına uğurladık.”