DEÜ Başhekimi Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, hastanedeki eyleme katılan milletvekili ve siyasi parti temsilcilerini tepki gösterirken, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, rektörlüğün kendi açıklamasıyla çeliştiğini belirtti

DEÜ'deki eylemlere siyasi oyun diyen Başhekim, AKP ve MHP ile birlikte açıklama yaptı

BERKAY SAĞOL

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanları, yaklaşık 5 bin çalışanı ilgilendiren ek ödemelerde yapılan yüzde 20 kesintiye ilişkin hak arama mücadelesine devam ediyor. Dün gerçekleştirilen eylemden sonra, DEÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü de açıklama yaptı.

Prof. Dr. Küçükgüçlü, Balçova Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, pandemi hastanesi olarak görev yaptıkları dönemde acil servis hariç polikliniklerde geçici süreyle hizmet veremediklerini kaydetti. Bu nedenle hasta sayısının azaldığını ve döner sermayeye konu olan tahakkuk tutarının da düştüğünü aktaran Küçükgüçlü, "Doğal olarak hastanedeki mesai arkadaşlarımızın döner sermayeden aldıkları ek ödemelerde değişiklik olmuştur. Diğer bir ifadeyle ek ödemelerde yaşanan yaklaşık yüzde 20'lik kesintinin hastane yönetiminin keyfi bir uygulaması ya da tasarrufu ile yakından uzaktan ilgisi yoktur." dedi.

DEÜ'deki basın açıklamasına milletvekillerinin, Balçova Belediye Başkanı'nın ve siyasi parti temsilcilerinin katılmasını eleştiren Prof. Dr. Küçükgüçlü şu ifadeleri kullandı: "Bugün milletvekilleri, belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri, sendika ve oda yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında üniversite hastanemiz hedef alınmış ve bir takım gerçeği yansıtmayan söylemlerde bulunulmuştur. Öncelikle söylemek isteriz ki, döner sermaye gelirleri bizim kendi iç işleyişimizle ilgili bir konudur. İkinci nokta ise bu açıklamalarda vurgulanan kıdem tazminatının fona devredilmesi konusunun üniversitemizle hiçbir alakası yoktur. Buradan kendine siyasi malzeme çıkarmak isteyenler, öncelikle sorumlulukları dahilinde olan görevlerini icra etmelidirler."

REKTÖRLÜK KENDİ AÇIKLAMASI İLE ÇELİŞİYOR

Prof. Dr. Küçükgüçlü'nün açıklamasına DEÜ sağlık emekçilerinin eylemine destek veren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya'dan yanıt geldi. "Hastanenin iç işlerine siyaset bulaştırmayın" diyerek basın açıklamasına AKP ve MHP Balçova İlçe Başkanları ve üyeleri ile birlikte gelen başhekimi eleştiren Çalkaya, "İki partinin Gençlik Kollarından ve Kadın Kollarından vatandaşlarımız Sayın Başhekimin arkasında sağında ve solunda duruyorlardı. Atanmış bir kişinin siyasi parti temsilcileri ile seçilmiş birisini gerçek olmayan bilgilerle eleştirmesine Türkiye ilk kez tanıklık ediyor” dedi.

Sağlık emekçilerine destek vermekten gurur duyduğunu belirten Çalkaya, "Rektörlüğün hazırladığı ve Başhekimin eline verilerek Başhekim tarafından okunan bu açıklamanın gerçek olmayan bilgiler ile dolu olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Benim hastanede açıklama yaptığımı söylüyorlar. Bu kesinlikle doğru değil. Ben herhangi bir açıklama veya demeç vermedim. Ben oraya sadece haksızlığa uğradığını düşünen sağlık çalışanlarına destek olmaya gittim. Alkış eylemine hangi duygular ile destek verdiysem bugün de aynı duygularla destek olmaya gittim. Çünkü ben bir kentin yöneticisiyim. Bizler için canını hiçe sayarak görev yapan sağlık emekçilerinin yasal hak arama eylemine destek vermekten de gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.