DEÜ Rektörlüğü, 8 Mart’ta açığa aldığı Günseli Uğur ve Arzu Sert’in açığa alınma sebeplerini hala açıklamadı. SES İzmir Şubesi, rektörlük hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulundu

DEÜ Rektörlüğü hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusu

Berkay SAĞOL

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan SES üyesi Günseli Uğur ve Arzu Sert, pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık emekçilerini anmak için yaptıkları 1 dakikalık saygı duruşunun ardından 8 Mart tarihinde, DEÜ Rektörlüğü tarafından açığa alındı. Açığa alınmayla ilgili sağlıkçılar Konak Kemeraltı girişinde açıklama yaptı. Açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı.

SES İzmir Şubesi, Rektörlüğün Uğur ve Sert’in açığa alınma nedenini hala açıklamaması üzerine, DEÜ Rektörlüğü hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulundu.

Pandemi ile mücadele sürecinde yitirilen sağlık emekçilerini anmanın suç olmadığını belirten SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, “Açığa alınma gerekçesi olarak, haklarında başlatılan soruşturmanın selameti açısından denmekte, fakat haklarında açılmış veya arkadaşlarımıza sözlü veya yazılı tebliğ edilmiş herhangi bir soruşturma bulunmamakla birlikte, sonradan açılacak bir soruşturmanın tedbiri olarak hangi neden ile arkadaşlarımız açığa alındığı henüz beyan edilmemektedir. Bu karar hem hukuk nezdinde hem de sendikal mücadele açısından yok hükmündedir” dedi.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel de, “Bizler kaybettiğimiz sağlık çalışanları için 1 dakika saygı duruşunda bulunduğumuz için arkadaşlarımız açığa alındı. Arkadaşlarımız haklarını aradığı için sürgün yedi, görevden uzaklaştırıldı. Hakkınızı ödeyemeyiz dediler, evet hakkımızı ödeyemediler, görünen o ki ödeyemeyecekler” diye konuştu.

ARKADAŞLARINI ANDIKLARI İÇİN HEDEF GÖSTERİLİYORLAR

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise, “Ne zaman insan hakları deseler altından daha büyük hak gaspları çıkıyor. Her türlü hak gasbını meşru bir kalıba soktular. Sağlıkta dönüşüm programıyla, sağlık piyasanın eline bırakıldı. Sağlık çalışanları performansa dayalı uzun saatler çalışmaya, bunun karşısında da sefalet ücretine mahkûm edildi. Sağlık emekçileri pandemide kaybettikleri sağlık emekçilerini anmak istedi ve açığa alındı. Bu artık pandemiyle mücadele etmek yerine, pandemiyle mücadele edenlerle mücadeleye dönüştü. Sağlık hizmeti bir bütündür, parçalanamaz. Her sağlık emekçisi insanca çalışıp, insanca ücret almalıdır. Pandemiye karşı gerçekten mücadele ederseniz, hakları da korursunuz, sağlık emekçilerini de korursunuz. Onlar arkadaşlarını andıkları için hedef gösteriliyor. Bu ülkedeki kaynakları emekçiler için kullanın” ifadelerini kullandı.