Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde yapılan yüzde 20 oranındaki kesintinin ardından, sağlık çalışanları bugün de DEÜ Başhekimliği ’ne yürüdü

DEÜ Tıp Fakültesi sağlık çalışanları, başhekimliğe yürüdü



BERKAY SAĞOL

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi, pandemi sürecinde kurumun uğradığı zararı gerekçe göstererek sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde yüzde 20’den başlayan kesintiler yaptı. Sağlık çalışanları yaptıkları açıklamayla kesintiye tepki gösterirken, başhekimliğe iletilen görüşme talebi reddedildi ve yaşanan sorunlar hakkında somut bir çözüm üretilmedi.

DEÜ Tıp Fakültesi Başhekimliği’nin görüşme talebini reddetmesinin ardından, DEÜ Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 Nolu şube, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez Koop İş Sendikası, Türkiye Sağlık Işçileri Sendikası, Türk Sağlık Sen üyeleri bugün bir araya gelerek yaşanan durumu protesto etti.

"FAZLASINI DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

deu-tip-fakultesi-saglik-calisanlari-bashekimlige-yurudu-745356-1.

Eylemde konuşma yapan SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur, “Bizler sağlık emekçilerinin haklarıyla halk sağlığı sorunlarının ne kadar bir arada olduğunun farkındayız. Biz toplumun sağlığını korumak için buradayız. Bizim yasadışı eylem yaptığımız söyleniyor ama biz en demokratik hakkımız olan ifade özgürlüğü hakkımızı kullanıyoruz. Ben bu hastanenin hemşiresiyim. Başhekim benimle ve diğer temsilci arkadaşlarla görüşmeyi kabul etmiyor. Daha önceki yıllarda döner sermaye ödemelerimizi kestiler, ameliyat hemşiresi ameliyata girmediği için bu hastanede ameliyat yapılamadı. Teknisyen olmadan, temizlik personeli olmadan bu sistem yürümez. Sağlık çalışanları olarak biz bir ekibiz. Bugün geldiğimiz nokta yıllardan beri elimizden alınan haklarımız belirleyebilir. Bu sefer sağlık çalışanlarının bu birliğini bozmayacağız. Karşımıza geçip size hakkınızı vermiyoruz bile diyemiyorlar. Fazlasını değil hakkımızı istiyoruz. Ek ödeme değil temel ücret artışı talep ediyoruz” diye konuştu.