Deutsche Bank, en geç 2025 yılında kömür madenciliğiyle ilgili küresel iş faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı.

Deutsche Bank, kömür madenciliğiyle ilgili faaliyetlerini sonlandırıyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank, fosil yakıtlarla ilgili politikalarının yenilenmesi doğrultusunda, en geç 2025 yılında kömür madenciliğiyle ilgili küresel iş aktivitelerini sonlandıracağını açıkladı.

Alman banka ayrıca hemen geçerli olmak üzere, Kuzey Kutbu’ndaki ve petrol kumu projelerinde yeni projeleri finanse etmeyeceklerini de duyurdu.

Uygulanan yeni politikalar, bankanın sene başında duyurduğu yeni sürdürülebilirlik hedefleri ve bankanın ilk yeşil tahvil düzenlemesinin ardından geldi.

Kar amacı gütmeyen çevre ve insan hakları örgütü olan Urgewald, duyurunun ileriye yönelik hoş bir adım olduğunu ama “hala çok küçük ve çok geç” olduğunu söyledi.

Urgebang, bu alanda önde giden BNP Paribas ve İskoçya Kraliyet Bankası’nın çalışmalarına değinerek, uluslararası rakipleriyle karşılaştırınca bankanın iklim konusunda hala geride kaldığını ifade etti.

Deutsche Bank, bu yılın sonuna kadar ABD ve Avrupa'daki müşterilerinin çeşitlendirme planlarını da göz önünde bulundurarak, kömür enerjisi faaliyetlerini gözden geçireceğini ifade etti. Banka, 2022 yılında Asya’da benzer bir incelemeye başlayacak.

Deutsche Bank baş yöneticisi Christian Sewing, yeni politikaların onlara iddialı hedefler koyduğunu ve uzun erimli müşterilerinin kendi dönüşümleri için de yardımcı olmalarını sağlayacağını ifade etti.