Avrupa’nın en önemli liglerinden La Liga ve Serie A’da heyecan bu hafta oynanacak maçlarla başlıyor. La Liga’da yeni sezon Osasuna-Sevilla maçıyla bugün, Serie A’da ise dört karşılaşmayla yarın oynanacak.

Dev ligler başlıyor
La Liga’nın son şampiyonu Real Madrid, sezona Süper Kupa’yı alarak başladı. (Fotoğraf: Depo Photos)

Spor Servisi

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi arasında yer alan İspanya (La Liga) ve İtalya'da (Serie A) 2022-23 sezonu başlıyor. La Liga'nın açılış maçında, Galatasaraylı eski oyuncular Marcao, Alex Telles ve Fernando'yu kadrosunda bulunduran Sevilla, deplasmanda Osasuna ile bugün TSİ 22.00'de karşılaşacak. İspanyol teknik direktör Xavi yönetiminde kadrosuna önemli takviyeler gerçekleştiren Barcelona ise yarın TSİ 22.00'de Rayo Vallecano'yu konuk edecek. Son şampiyon Real Madrid ise 14 Ağustos Pazar günü deplasmanda Almeria ile TSİ 23.00'te karşılaşacak.

EL CLASİCO 16 EKİM'DE

Barcelona ile Real Madrid arasındaki El Clasico heyecanının ilki, ligin 9. haftasında 16 Ekim günü Santiago Bernabeu Stadı'nda yaşanacak. Ligin 26. haftasında Camp Nou Stadı'ndaki karşılaşma ise 19 Mart 2023'te oynanacak. Serie A'nın açılışı ise yarın TSİ 19.30'da iki maçla yapılacak. Son şampiyon Milan, Udinese'yi ağırlarken, kadrosunda milli oyuncu Merih Demiral'ın yer aldığı Atalanta ise deplasmanda Sampdoria ile karşılaşacak. Aynı gün 21.45'te Lecce-Inter ve Monza-Torino karşılaşmaları yapılacak.

BARCELONA UMUTLU

Son yıllarda kulüpte yaşanılan maddi sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Barcelona, buna rağmen bu sezon kadrosunda önemli değişikliklere imza atmayı başardı. Alman sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, kontratında son yılına giren Polonyalı yıldız santrfor Robert Lewandowski'yi 45 milyon avro bonservis bedeliyle Bayern Münih'ten transfer ederek hücum hattını güçlendiren Katalan temsilcisi, orta sahasına ise Leeds United'ın Brezilyalı oyuncusu Raphinha (58 milyon avro) ve Milan ile sözleşmesi sona eren Fildişi Sahilli Franck Kessie'yi dahil etti. Sevilla'nın Fransız stoperi Jules Kounde (50 milyon avro) ve Chelsea ile sözleşmesi biten Danimarkalı Andreas Christensen ile savunma hattına takviye yapan Barcelona, bu sezon şampiyonluk parolasıyla sahaya çıkacak.

SERİE A HEYECANI BAŞLADI

Serie A'da ise Juventus, Pogba ve Di Maria'yı kadrosuna kattı Ligde iki sezondur şampiyonluk yarışından uzaklaşan Juventus ise beş oyuncu takviyesi yaptı. Kulüpleriyle sözleşme süresi sona eren Manchester United'ın Fransız yıldızı Paul Pogba ile Paris Saint-Germain'in (PSG) Arjantinli oyuncusu Angel Di Maria'yı bedelsiz transfer eden Juventus, Torino'nun Brezilyalı stoperi Bremer'i 41 milyon avroya kadrosuna kattı. 2020'de Fiorentina'dan zorunlu satın alma opsiyonuyla kiraladığı Federico Chiesa için kasasından 40 milyon avro çıkaran Juventus, Genoa'nın İtalyan sol beki Andrea Cambiaso'yu da (8,5 milyon avro) renklerine kattı.

Son yıllarda şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Napoli ise Fenerbahçe'nin Güney Koreli savunmacısı Min-jae Kim'i 18 milyon avroya kadrosuna dahil etti. Fulham'dan Andre Zambo Anguissa (15 milyon avro), Getafe'den Mathias Olivera (11 milyon avro), Dinamo Batum'dan Khvicha Kvaratskhelia (10 milyon avro) ve Brighton'dan Leo Östigard (5 milyon avro), Napoli'nin sözleşme imzaladığı diğer oyuncular oldu. Kulüpleriyle sözleşmesi sona eren Paulo Dybala, Nemanja Matic ve Mile Svilar için bonservis ödemeyen ve PSG'den Georginio Wijnaldum'u kiralayan Roma ise transfer politikasında tek istisnasını, milli oyuncu Zeki Çelik için yaptı. İtalya ekibi, bu transfer için Fransa temsilcisi Lille'e 7 milyon avro ödedi. Atalanta da geçen yıl kiralık olarak Juventus'tan kadrosuna kattığı milli futbolcu Merih Demiral'ın bonservisini 20 milyon avro ödeyerek aldı.