DEVA Partisi’nden istifa eden eski TÜİK başkanı Birol Aydemir İYİ Parti’ye katıldı. Aydemir’in rozetini İYİ Parti lideri Meral Akşener taktı.

DEVA Partisi’nden istifa eden Birol Aydemir İYİ Parti’ye katıldı

Demokrasi ve Atılım Partisi'nden (DEVA) istifa eden Birol Aydemir İYİ Parti’ye katıldı.

DEVA Partisi'nin kurucuları arasında yer alan ve genel başkan yardımcısı olarak da görev yapan eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, kısa bir süre önce partisinden istifa etmişti. Aydemir’in İYİ Parti'ye katılacağı iddia ediliyordu.

Aydemir, bugün Meclis’te İYİ Parti’nin grup toplantısında parti rozetini taktı.

İYİ Parti’ye katılan Birol Aydemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adalet, liyakat ve istişare temelinde yükselen yarınlar için siyasi hayatıma @iyiparti de devam edeceğim. Desteği ve inancı için sayın Meral Akşener'e teşekkürlerimi sunmak isterim" ifadelerini kullandı.

Aydemir, geçtiğimiz mart ayında DEVA Partisi’nden istifa etmişti. Aydemir, istifasını şu ifadelerle duyurmuştu: "DEVA Partisi kurulduğundan bu yana, parti yönetimi ve siyaset yapma anlayışımıza bunları maalesef yeterince yansıtamadığımızı düşünüyorum. Bu ilke ve prensipler yeterince sahiplenilmeden adil bir yönetim sergileneceğine ve başarılı olunacağına inanmadığımı da ifade etmekte yarar görüyorum."