DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, genel başkanların milletvekili olmasına ilişkin önerisine verdiği yanıtta, "Cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili konu da altı liderin imzasıyla mutabakata bağlanmıştır. Herkesin o mutabakata uygun hareket etmesi gerekir" dedi.

DEVA Partisi'nden Mansur Yavaş'ın önerisine yanıt

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, genel başkanların milletvekili olması yönündeki teklifi ile ilgili açıklama yaptı.

T24'ten Eray Görgülü'ye konuşan Şahin, "Parti liderlerinin milletvekili olması ile ilgili teklifi yapacak olan da yine parti liderleridir. Masaya ne getirilmişse o değerlendirilmiştir. İstişare, mutabakat ve müzakere ile cumhurbaşkanı adayı da belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili konu da altı liderin imzasıyla mutabakata bağlanmıştır. Herkesin o mutabakata uygun hareket etmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"ÖNERİSİNİ KILIÇDAROĞLU ÜZERİNDEN MASAYA GETİREBİLİR"

"Aksi taktirde imzaya aykırı hareket edilmiş olur ve bu da hiçbir liderden beklenemez" diyen Şahin, şöyle devam etti: "Eğer başka bir karar alınacaksa da yine o yer de altı liderin toplanacağı masadır. O masaya Sayın Mansur Yavaş’ın ismini bir lider getirmiştir ve o liderin talebi doğrultusunda müzakereyle karar verilmiştir, bu da yol haritasına işlenmiştir. Herkesin imzasının arkasında durma yükümlülüğü bulunmaktadır. Geçiş Sürecinin Yol Haritası’na dair farklı öneriler getirmek de yine sadece altı lidere mahsustur. Örneğin ben DEVA Partisi’nin Sözcüsü olarak o masaya öneride bulunamam. Sayın Yavaş’ın bir önerisi varsa Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden elbette ki masaya getirebilir.”

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Mansur Yavaş, dün Habertürk'te yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Sayın Akşener büyük teveccüh gösterdi. Biz devam etmesi gerektiğini düşünüyorduk. Sayın Akşener dedi ki, 'O zaman elinizi taşın altına sokacaksınız, uzlaşma bu şekilde gerçekleşir' dedi. Bizim makam mevki derdimiz yok. Ankara, İstanbul belediye başkanlıkları güzel makamlar. Sayın Akşener'in arzusu üzerine 'Sizin orada olmanız, yönetimde etkili şekilde vatandaşla kurduğunuz bağın devam etmesi gerekir' dedi. Bu da uygun bulundu. Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Son gün oldu, birkaç saate sıkıştı.

Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın."