Malatya'nın Pütürge ilçesinde bulunan parti binalarına yapılan silahlı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan DEVA Partisi, saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılması çağrısı yaptı. Açıklamada, "Saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

DEVA Partisi'nden Pütürge ilçe binasına silahlı saldırıya ilişkin açıklama

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Malatya’nın Pütürge ilçesindeki parti binasına dün düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. Partiden yapılan açıklamada, “İlçe binamıza yapılan bu saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz” denildi.

DEVA Partisi’nin Malatya’daki Pütürge ilçe binasına dün silahlı saldırı düzenlendi. Konuya ilişkin düzenlenen yazılı açıklamada, söz konusu saldırı kınandı, ve saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılması çağrısı yapıldı.

'DEMOKRASİYE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR'

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Malatya Pütürge İlçe binasına dün gece kimliği belirsiz kişilerce silahlı bir saldırı yapılmıştır. Saldırıcı sonucunda ilçe binamızın camları kırılmış, bazı demirbaş eşyaları zarar görmüştür. İlçe binamıza yapılan bu saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerinden partimize ve demokrasiye yapılan bu saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkartılması ve adalete teslim edilmesini bekliyoruz."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün (15 Nisan) partilerinin Malatya'nın Pütürge ilçe binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kimliği belirsiz kişilerce Pütürge ilçe binamıza silahlı saldırıda bulunulmuştur. Değerli il ve ilçe başkanlarımıza ve tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Partimize ve demokrasimize yapılan bu saldırının takipçisi olacağız" ifadelerini kullanmıştı.